Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

til piger med mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 13
Det er vil sejt at du vil snakke om det med piger 🙂
Jeg personligt har det lidt pinligt omkring emnet menstraution, fordi det er noget man holder meget for sig selv i min klasse. Hvis du gerne vil spørge en pige fra din klasse omkring det skal du nok gøre det når i er alene, og hvis i taler meget sammen, eller er venner, og hvis hun føler sig pinlig omkring det så prøv at udstråle at det er helt normalt, og hvis nysgerighed. Lidt fakta: Det er en rimelig nederen ting der sker en gang om måneden for piger. Vi får alle forskellige symptomer af det. Man kan få kramper, uren hud, humørsvingninger, være totalt pissed af på alle, og magter ingenting, træt. Alle piger har ikke det hele, og nogen har, så det er meget forskelligt.
Godt du er nysgerrig!
Hilsen en pige

  • -, Pige, 13 år

Hej som en pige der her fået sin mens tror jeg de fleste har det fint med det, det er trods alt naturligt men bare ikke spørger om for mange ting på en gang

  • Girlllllll🧏‍♀️🤫, Pige, 13 år

Hej

Jeg har ikke selv fået min mens endnu, men min mor har snakket med mig om det.
Jeg snakker også nogle gange med pigerne fra min klasse, om det. F.eks. hvornår de tror de får det, om de er bange for at få det, osv. Men mange af pigerne, snakker om det, og jeg er sikker på, at de ikke har noget i mod det, og du kan jo også hjælpe dem, hvis du ved noget om det. Det er så sejt at du interessere dig om det, virkelig fedt og sejt. Og det kan være både sådan lidt brunligt, og rødt, det er helt normalt, hvis det også er sådan helt mørkebrunt. Det kan godt gøre ondt, det har min mor sagt, men når man først har fået det, så gør det ikke så ondt mere. De første par gange, kan det godt gøre rigtig ondt, men efter hånden, gør det ikke så ondt mere. Det går i en cyklus, så en gang om måneden, og man det i cirka en uge. Så går de fleste kvinder i overgangsalderen, når de oftest er omkring de 40 år. (Overgangsalderren, betyder at man stopper med at få mens.)

Knus pige på 11 år
håber at det hjalp

  • G, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat