Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har mens hvad gøre jeg

Hej

jeg er en pige på 12 år og har fået min mens 🩸

i skolen hvad gøre jeg

alså jeg tør ikke rigtigat sige det til nogen

fordi de vil 100% sige det vidre til drengene

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige, 12 år
Måske kan du sige det til en lære. Og fortælle din lære at personen ikke skal sige det til nogen andre? Så kan du måske komme på toilettet mere ofte i skolen? Du siger at du ikke kan sige det til nogen og det forstår jeg virkelig godt! Men hvis det nu er en pige som måske ikke ville sige det til drengene kunne du måske sige det til hende? Min ven hjælper mig med hvis nu at jeg skal skifte bind og det så larmer ude på skolernes toilet så hoster hun eller gør noget så andre ikke kan høre det. Måske der også er en som kan gøre det for dig fx?
Håber mit svar kan hjælpe lidt
Held og Lykke🤎

  • Anonym, Pige, 12 år

Hey❤ alle for det, og det er helt normalt hvis du ved der er nogle andre der også har det kan du jo snakke med dem om det😘

  • Anna, Pige, 13 år

Tro mig vis de siger det vidre 100 de har det ik selv indnu. Piger har altid respekt for det, sig det til en kvinde lære og hun kan måske snakke med de andre lærere om at pigerne må komme på toilettet noget mere i timerne. Har prøvet flere gange med piger hvor vi har haft lyst til og hive hovet af hindanden men stadig gav mig en tampon.

  • N, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat