Brev

g-streng og tamponer. HJÆLP!!!1

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig:)
Du skal overhovedet ikke føle dig presset. Jeg har mange veninder, som ikke går med g-streng, og som ikke bruger tampon. Jeg forstår dig godt. Du skal mærke efter i maven. Stil dig selv de her spørgsmål “Vil jeg godt have g-streng?” Vil jeg føle mig tilpas med tampon? Føler jeg, at jeg skal fordi mine veninder gør det?” Alle de her spørgsmål kan hjælpe lidt. Husk du skal ikke føle dig presset (Du bestemmer over dig selv).

Mvh den trettenårige pige!❤️

  • Den trettenårige pige, Pige, 13 år

Jeg vil sige at det er et spørsmål om at vende sig til at gå med tampon. Det er mærkeligt i starten men man kan altså godt vende sig til det. M.h.t. g-streng så skifter jeg selv mellem det og så almindelige underbukser alt efter hvad jeg lige skal. Hvis jeg fx har en soveaftale med en veninde og gerne vil ta mig lidt ud så har jeg gerne g-streng på. Så det er lidt med forskel. Jeg køber selv mit undertøj, det blander min mor sig ikke i. Rigtig mange af mine veninder bruger g-streng.

  • Benedicte, Pige, 14 år

Hej forvirrede pige
Jeg kan godt forstå dig. Jeg går selv med g-streng og tampon. Jeg synes personligt at det er meget nemmere. Men jeg synes du skal tænke dig godt og grundigt om inden du spørger din mor. Bare sig til hende at du gerne vil prøve noget nyt. Hvis du ikke kan lide det så kan du jo altid gå tilbage til det gamle

Hilsen den søde pige

  • pige, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat