Gratis

anonymt

24/7

Brev

Forsinket menstruation

Hej,

jeg er en pige på 13 år,

jeg fik min menstruation i maj 2021,

men har ikke haft den siden august

og begynder at blive rigtig bekymret.

Den er 3,5 måned for sent.

Ville høre om der var nogen som har prøvet det

som har erfaringer omkring hvad man skal gøre

og hvad man ikke skal gøre.

Kan man spise noget så den kommer hurtigere??

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig

Det er lidt komisk, jeg har også en meget forsinket menstruation… Jeg fik den for første gang i august 2021 og jeg har heller ikke haft den siden..

Jeg tænker også helt vildt meget over det, men der er vist ikke rigtigt noget at gøre ved det, jeg nyder bare at jeg kan gøre hvad jeg vil og ikke skal tænke på smerter, bind, kraftig blødning, også videre..

Den er sikkert lige på trapperne

Håber det hjalp bare lidt, Knus B.

  • B., Pige, 15 år

Det er helt normalt, der kan være mange årsager. Stress er en af dem. Når jeg læser til eksamen og stresser over det. Kan min menstruation også godt finde på at udeblive i længere tid, hvilket hurtigt kan skabe andre bekymringer, især når man er i et fast parforhold. Så længe du ikke er seksuelt aktiv, skal du som udgangspunkt ikke bekymre dig om lige præcis det. Men husk det altid bedre at opsøg en læge, og få et fagligt svar, end at læse sig til det på nettet. Nettet bør man aldrig bruge til at stille en diagnose. Så hvis du er det mindste i tvivl, om der kan være noget galt. Så opsøg din læge, de er her for at hjælpe dig. Snak evt. med en voksen, som du føler du kan betro dig til.

  • A, Pige, 21 år

Hejj

Da jeg fik min mens var den og ligeså forsinket som din. Og det var den i rigtig langtid. Selvom jeg snart har haft den i 2 år er den stadig forsinket men meget mindre. Så på et tidspunkt bliver den regelmæssig det tager bare længere tid for nogle. Men selvfølgelig kan der også være andre årsager men det er meget normalt at have uregelmæssig mens de første år

  • anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat