Brev

Første Menstruation

Hej, jeg er en pige på 12 år

og jeg har lige fået min menstruation,

så jeg har lige nogle spørgsmål.

Hvor meget er det normalt at bløde?

Fordi nogle gange når jeg sidder på toilettet

drypper det bare med rent blod.

Hvor mange dage vare det den første gang man får mens?

Og hvor lang tid går der før jeg får det igen?

🧐 kh pige med mange spørgsmål

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Kære dig.
Menstruation er meget individuel, og derfor varrierer den meget fra pige til pige. Nogen bløder meget, og andre bløder næsten ikke – og det er helt normalt. Første gang jeg fik menstruation, blødte jeg sindsygt meget og havde utroligt mange smerter. Jeg tror endda også, at den varerede over en uge. Som jeg er blevet ældre, bløder jeg en smule mindre og får meget færrer smerter. Min cyklus varer nu omkring 7 dage, hvor jeg i de første par dage bløder meget, og de sidste par dage kun bløder meget lidt. Det er dog meget forskelligt, hvor længe ens første menstruation varer – så selvom du måske tænker, at din er for lang/kort, er den helt naturlig og normal. Tiden mellem ens menstruationer kan også varriere meget. For mig går der ca. 28 dage mellem mine menstruationer, men igen – det er meget individuelt. Det kan varriere fra gang til gang, og den kan også være uregelmæssig. Min er stadig uregelmæssig, selvom jeg har haft mensturation i over 6 år.
Håber det var svar på dine spørgsmål<3
Knuuuus xx

  • Gymnasiepigen, Pige, 18 år

hej pige
Det er helt forskelligt hvor meget det bløder, for mig, første gang var det næsten intet og anden gang var det helt vildt meget!
Jeg har også gået rundt med rigtig mange smerter som også skifter fra cyklus til cyklus.
Det er helt forskelligt fra person til person hvor lang tid der går. Med mig gik der i starten 2 måneder i mellem indtil en dag hvor der kun var gået 3 uger!
Efter jeg har haft den i et par år er det blevet nogenlunde regelmæssigt. Men det svinger stadig meget.
Håber det gav svar på lidt ❤️🎄

  • F:), Pige, 14 år

Det er forskelligt hvor meget du bløder men bare rolig. Hvis du bløder meget eller lidt eller medium så er der ikke noget forkert i det❤️
Og det er helt normalt det bare drypper med blod når du er på toilet. Og den kan vare op til 2 til 8 dage. Det er helt forskelligt med personer. Der gør cirka et måned❤️
Håber mine råd hjælper dig🥰

  • Pige🥰, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat