Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det mange bind?

Har haft menses i 2 år og bløder altså ret meget.

Når jeg er i skole har jeg 10 natbind med og mine veninder siger at det er mange bind at have med bare i skolen,

men det er fordi jeg bløder rigtig meget.

Blødte igennem i dag i den sidste time fordi jeg ikke havde flere bind,

så sad bare og ventede til alle var gået,

men nu er der blod på en af stolene og ved ikke hvad jeg skal gøre.

1. Er det mange bind jeg har med synes i?
2. Har i prøvet at bløde igennem?
3. Hvad skal jeg gøre?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Det jo meget forskelligt fra person til person, hvor meget man bløder. Jeg synes du skal prøve med tamponer istedet (nogle til kraftig mens) sammen med trusseindlæg . Jeg bruger selv tamponer, fordi jeg ikke bryder mig om bind pga jeg bløder igennem, hvis jeg bruger bind. Du kunne evt snakke med din mor om at komme på p-piller det skulle hjælpe på, hvor meget man bløder.

  • a, Pige, 15 år

Hej. (:
Synes slet ikke det er meget med 10 bind. Jeg har gerne 6 bind med af gangen, også selvom jeg ikke har menstruation (hvis nu nogen skulle mangle) . Men hvis du bruger 10 natbind om dagen skulle du måske snakke med din læge – ikke fordi der sandsynligvis er noget galt med dig, men så I måske kan finde ud af om mængden kan mindskes.
Jeg kan også anbefale dig at brug en kop (OrganiCup som eksempel) sammen med bind?

At bløde igennem er aldrig super fedt. Det er også sket for mig et par gange – selv på min første skoledag i en ny 6. klasse. Men man skal ikke spekulere for meget over det. Menstruation er noget af det mest almindelige, og enhver kvinde går igennem det. Er uheldet ude og du bløder igennem ville du kunne gå til en lærer og sige, at du skal hjem og skifte bukser – det burde de forstå. (:

  • Anonym, Pige, 18 år

Hej pige på 14 😊
Ja, jeg har blødt igennem mange gange og det er ikke fedt, men der sker ikke noget ved det. Hvis du bløder igennem på en stol kan du vente til alle er gået og tage en klud eller papir og tørre det op, og hvis det er helt umuligt så stil stolen et andet sted så folk ikke kan se det dig der har blødt igennem ( ved godt det lyder lidt dumt, men folk vil kunne forstå dig ) Jeg ved ikke om jeg har forstået det rigtigt, men hvis du har brug for 10 natbind på en dag er det måske lidt meget. Du kan snakke med din sundhedsplejerske hvis du har lyst så kan hun nok hjælpe dig lidt ( Ved godt det måske ikke lyder så fedt, men jeg tror nok det skal gå ) Håber det kunne hjælpe dig lidt 😃

  • Energispreder, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat