Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Får jeg nogle sinde min mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa!

Jeg kan godt forstå din bekymring og det er selvfølgelig rigtig nederen at du føler dig udenfor når dine venner snakker om det.

Først skal du bare lige forstå én ting! At have sin mens er på ingen måde noget der gør dig sej eller mere moden! Din krop kender sig selv bedst og ved hvornår den synes du skal have din menstruation. Altså er der ingen grund til at føle sig udenfor bare fordi de andre har fået det og du ikke har. Faktisk ville jeg sige du skal nyde det mens du ikke har det! Du skal have det i RIGTIG mange år når du først har fået den.

Jeg fik selv min da jeg var 11 (lidt inden jeg blev 12) og der var slet ikke noget med at jeg var mere “sej” end dem der ikke havde det. Mange af mine venner glædede sig til at få mens og jeg tænkte bare de skulle være glade for ikke at have fået det endnu!

Det skal nok gå alt sammen. Hver ting til sin tid <3 Ikk’ tænk så meget på det.

  • Anonym, Pige, 18 år

Hejsa.
Jeg fik også “først” min da jeg var 13,5 år. Nogle får det bare senere end andre. Jeg følte mig også lidt udenfor, når de andre piger snakkede om det. Det er der selvfølgelig ikke så meget at gøre ved. Men bare prøv at nyd at du ikke har det. Jeg ved godt det er svært, men når du får det vil du helt sikkert savne dengang du ikke havde det.❤️
Kærlig hilsen pige 15 år

  • M, Pige, 15 år

Hej
Jeg kan godt forstå det går dig på. Men det er helt normalt at få sin mens senere. Og på det du skriver kan jeg hører du er kommet i puberteten, så den skal nok komme. Jeg fik min da jeg var 15. Min store søster var 12. Jeg syntes også det var træls men jeg var ikke den eneste i min klasse, der fik den. Bare rolig du er ikke alene.
Kh 16 år pige

  • Jj, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat