Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens

Jeg er en pige på 12 år.

de fleste piger i min klasse har fået deres mens

men det har jeg ikke,

jeg gik i puberteten som 10 årig og har haft udflåd lige siden

og jeg er bange at få min som sidste person i min klasse,

jeg tør ikke snakke med en voksen om det.

hvad gør jeg?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hey søde
Jeg kan godt forstå du ikke har lyst til at være den sidste i klassen der for mens men der er intet du kan gøre for det går hurtigere du er nød til bare at vente det kan godt være svært i know men man kan altså ikke gøre noget for det går hurtigere prøv at nyde du ikke har mens du ikke skal tænke på om du bløder igennem, du skal ikke ud og skifte bind og du kan tage i svømmehallen hele tiden du er ikke begrænset af at skulle bruge tampon et par dage om ugen hvis du skal i svømmehallen det kan også være en god idé at snakke med din mor om hvornår hun fik den hvis du har mod på det man for det typisk sammentidig som sine forælder hvis du har en storesøster kan du også snakke med hende jeg vil lige også sige det er helt normalt at have udflåd i flere år før man får sin mens det er der mange der har du må bare være toldmodig det er ikke super fedt at være den sidste men der er ikke noget du kan gøre hav dog altid et bind på dig hvis du skulle få det eller hvis en veninde mangler🩸

  • H, Pige, 20 år

Hey jeg bliver snart 12 og jeg har heller ik fået min mens i nu men det er altså helt normalt nogle får det også først når de er 13 14 år men altså det er helt normalt men vis du ikke tør at snakke med en voksen så kan du måske snakke med nogle af dine venner/veninder.

  • L, Pige, 11 år

Det lyder som om der nok ikke går særlig lang tid før du får din mens da du gik i puberteten som 10 årig. Det er også først ved 13 års alderen at de fleste får deres mens, så der er god tid endnu.
Jeg er 14 år og flere af mine venner har ik fået deres endnu. Jeg har små bryster, men fik min mens som kun lige 12 år (og var tydeligt den første i min klasse). Min bedste ven gik i puberteten som 9-10 årig, har store bryster, men ingen reel mens. Alt det er helt forskelligt fra person til person.

Jeg ved godt det kan lyde irreterene, men du kan jo ikke gøre noget ved det så det er bedst at prøve og tænke så lidt over det som muligt. Du er perfekt som du er husk på det! Tro mig jeg kender det med at føle sig over-/under-udviklet og det er en super nederen følelse.

Håber du kunne bruge svaret. ♥️😊
Kærlig hilsen mig

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat