Brev

lyve ven

hej

min ven lyver
men siger det aldrig
og hele min klasse ved det
og jeg ved ikke
hvad jeg skal sige
når jeg vil sige det
men tør ikke for så bliver hun ked

og det vil jeg ikke have
så ved i hvad man skal gøre

med venelig hilsen
Victoria 10 år

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Det kommer slf an på hvad hun lyver om, er det en løgn om at hun kender en skuespiller eller har været til koncert? Så er det nok fordi hun ikke føler at sit liv er særligt intressant, men gerne vil være med i et fælleskab med jer andre, det er sådan nogen mennesker prøver at komme ind i vennekredse på.
Men er de fordi hun lyver om hvordan hun har det?
Så er det nok fordi hun ikke har det særligt godt derhjemme, eller føler noget som hun ikke har lyst til at dele, tag en snak med hende. Og fortæl det du ved, lad være med at få det til at lye som et angreb, men som at du faktisk gerne vil hjælpe hende.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej Victoria jeg ved præsis hvad du mener jeg har det på samme måde men jeg har mange problemer der er igen der tænker på mig eller gider mig noget godt men jeg har en vinde men hun kan godt være træles mine forældre er skilt så jeg er meget træt g ked af det selv om det er to et halv år siden

  • Anonym, Pige, 10 år

Hej Victoria
Jeg forstår godt at du ikke har lyst til at gøre din ven ked af det. Du kan prøve at tale med en voksen om det, eller snakke med nogen af de andre i din klasse. Det er en god ide at få det sagt til hende på en eller anden måde, fordi det er bedre at i siger det til hende og hun bliver lidt ed af det, end at hun bliver ved og der ikke er nogen der gør noget.

  • Freja, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Gode råd om

Venskaber

Gode råd om at

sige fra overfor en ven