Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tidelig pubertet og anderledes krop

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg fik selv menstruation i 4. Klasse og fik bryster meget tidligt. Er også nogle gange flov over det, men tænker bare at jeg nok kommer til at være glad for det en dag. Folk kigger nogle gange mærkeligt på mig og så tænker jeg bare “det’ da ligemeget hvad de synes!” Hvis de har et problem med det, så er det dem der skal fikse noget, bestemt ikke dig!!

  • Anonym, Pige, 12 år

Jeg er et år yngre, og døjer med samme problem. Jeg fik mine menser i 3. og bryster i 0. Det er ikke sjovt overhovedet. Men ens selvtillid gør det meste for sig, find dig selvtillid som du kan gå rundt med. Selvfølig kan ting være svære, og det tager nok en måned eller to. Toppe er også svære at få fat i.
Mvh. Josefine

  • Josefine, Pige, 11 år

Hejjj:DD
Jeg går selv på gym nu, men fik mens allerede i sommerferien til 5 klasse. En måned senere cirka ringer min bedsteveninde så til mig og fortæller hun ogs har fået mens. Vi prøver at finde ud af det og det viser sig at 6 ud af 10 piger fik mens i løbet af 5 klasse! Det er altså mega normalt! Og fuck hvad drengene tænker det er vores egen krop de skal bare holde sig væk medmindre man vil andet

  • anynom, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat