Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil ikke have en stor numse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14.
Jeg kan godt forstå hvor ubehageligt det må være.
For det første er der IKKE ok at de har råbt ting efter dig, uanset hvordan du ser ud. Jeg syntes du skal snakke om det med en lære eller dine forældre. Det kan godt være meget grænseoverskridende, men det er på ingen måde okay at folk råber efter dig.
Du må aldrig tvivle på om din krop er god nok som den er, du er helt utroligt unik. Og det er det der gør dig til den du er. Selvom det kan være svært, så prøv at lukke alle de dårlige kommentare ude.
Kh pige på 13

  • Anonym, Pige, 13 år

Jeg tænker det hjælper meget at ha nogen at tale med om det. Nogen som kan gi dig selvtillliden tilbage. Jeg har selv en meget stor røv og har bare været SÅ ked af det. En dag jeg sad med en nær veninde på mit værelse åbnede jeg for første gang op og fortalte hvor ked jeg var af min krop og min røv. Og jeg græd lidt. Og der mærkede jeg virkelig hvor dejligt det er at ha nogen at betro sig til. Hun trøstede mig og holdt om min røv og klappede den og sagde den passede lige præcis til mig og var fuckin lækker. Jeg fik grædt ud og følte mig meget bedre tilpas bagefter med mere selvtillid. Så hvis du har en en god veninde eller flere så prøv og åbne op overfor dem. Det hjælper virkelig. Nogen gange har man brug for hjælp til at akceptere ens krop og holde af den.

  • 14-årig, Pige, 14 år

Kender det ikke fra mig selv for jeg har kun en lille rumpe. Men en af mine veninder har en stor røv og får netop alle de kommentarer som du nævner. Hun er sygt træt af det men vi har prøvet at snakke om at vende det til noget positivt. Pigerøv spiller åbenbart en kæmperolle for drenges seksualitet og så har vi snakket om at hun måske kan se det som udtryk for at hun tænder dem og er seksuelt tiltrækkende. Og nogen piger er misundelige, det er også rigtigt, men der har vi også snakket om at hun kan prøve at se det positivt. Vi har også snakket om at det er dumt at skjule røven i løst tøj. Man skal turde være sig selv og være den man er. Måske du også kan komme til at se positivt på det.

  • X, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat