Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vægt

Hej med dig 😊

Jeg er en 11 årig pige og jeg vejer 52 kilo.

Jeg er rigtig træt af det,

men jeg har skrevet her ind før

og har fået af vide at jeg vejer det jeg skal

når det passer med min højde.

Har i måske nogle råd til ikke at være flov over min vægt ?

Kh. Mig 🥰

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har fået mega meget selvtillid og selvsikkerhed mht. min krop ved at gå til sport! Måske har du lyst til at lave noget sport, det kunne være fodbold, håndbold, tennis, badminton, svømning, dans, klatring, osv. osv.
Så bliver man både god til noget med kroppen, man har det sjovt, man får måske nogle venner og man bliver stærk og måske lidt slankere.
Kunne det være en idé?
I øvrigt er der ikke noget galt med at være din alder og veje det du gør, men hvis du er usikker omkring det synes jeg sport er et godt bud!
Der var faktisk en dokumentar på DR om det en gang, med en pige som var en lille smule overvægtig og ret usikker på sig selv som startede til noget holdsport for at tabe sig og få det bedre med sin krop. Hun syntes det var lidt pinligt til at starte med, fordi hun ikke kendte nogen på holdet og sådan, men de var mega søde til at tage imod hende og det gik rigtig godt for hende med at tabe sig lidt og få mere selvsikkerhed ift hendes krop.
Held og lykke:)

  • Dreng, Dreng, 23 år

Stop med at veje dig!! Det gør slet ikke noget godt for dig ❤ Tal kærligt til din kloge krop ❤ Og husk at det altid er det indre der er vigtigst! ❤❤❤

  • Bjørk, Pige, 14 år

Hej, jeg vil hilse og sige at det er super sejt af dig at skrive herind!!!. Som de andre også siger skal du stoppe med at tænke på vægten, og målene overvej istedet hvad grundene er til at du får disse tanker. Vægt er ikke alt. Vægten siger ikke noget om dig andet end ja det grundlæggende. Den er ikke dig, ikke din personlighed, det er ikke den der gør dig til den du er. Det er din personlighed. Og den skal du være stolt af. Jeg håber det hjalp<3

  • Anonym, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat