Brev

Usikker på min krop

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Heey!

Okay. For det første, du er kun 15, så du kan stadigvæk nå at få større bryster helt naturligt. For det andet: det duer ikke du er usikker på dig selv, det vil bare pine dig i fremtiden. Der er sikkert mere end 100.000 kvinder/teenagere derude i verden der har det ligesom dig. Du skal være glad for din krop som den er, og desuden ved jeg fra en veninde at store bryster er et helvede! Nu bruger jeg selv 75B i BH, men der ændrer ikke på at jeg er glad for de ikke er større. Jeg er ret spinkel.

Men tilbage til hvordan du kan være så ikke usikker over dine egne.

Hver gang du har mulighed for det, så sig til dig selv at de er fine som de er, og at de ikke er for små. Hvis du gentagende gange siger til dig selv at du ikke kan lave en matematikopgave, så kan du ikke, fordi din hjerne tror den ikke kan. Det er det samme som at du er usikker over dine bryster. Hvis du flere gange har sagt til dig selv at du hader dem, og at de er for små, så vil din hjerne tro på det.
Nu skriver du at din kæreste siger: “…jeg har nogle søde små nogle.” så skal du dælme lytte til ham! Du skal ikke være usikker og tvivle på hvad din kæreste siger, for han har ret. Nu ved jeg jo ikke hvordan du ser ud, men dem vi har tæt på os, ved typisk mere om os selv end vi selv gør.
Du kan altid se din næse, men din hjerne ignorer (staves?) den. I vores moderne verden lader vi ofte vores hjerne pirre af sociale medier, og andre folk.

Hvis du vil, kunne du jo også tage en snak med sundhedsplejersken (staves?) på din skole, om hun synes de er for små, eller om de er som de skal være. Hvis du evt. har en tæt veninde, kan du snakke med hende. Du kan også snakke med din mor, eller din læge. Eller din kæreste, for den sags skyld.

Mvh.

Pige på 14

  • E, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat