Brev

Usikker på mig selv

Hej….

Jeg er en dreng der er meget usikker på mig selv.

Jeg føler mig bare, for at sige det ligeud fed og klam.

Jeg spiser meget usundt, men jeg kan ikke lade være.

Jeg siger altid til mig selv, at jeg skal tage og spise sundt,

men det er som om min krop, bare ikke vil lytte.

Jeg har aldrig idrætstøj med, fordi ejg ikke vil klæde om foran andre.

Jeg føler bare de ville stirre på mig,

som om det var et “Frean show” eller sådn noget.

Hvordan finder jeg motivationen, og får dedt bedre med mig selv?

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Du siger til dig selv nu tager jeg mig fandme sammen og dropper mit teenage drama. Jeg har selv gået igennem en periode som dig. Måske kunne en skolepsykolog være en god støtte.

Og du skal ikke stoppe med at gå I bad med de andre drenge det er det samme som at give op. Og så vinder du ikke over din usikkerhed nogensinde.

Drenge har alle forskellige kroppe. Nogle store, nogle små, nogle tykke, nogle tynde, nogen har en stor diller, andre en lille, nogle behårede andre ligner stadigt babyer sådan er det og det kan du ikke lave om på.

Held og lykke jeg hepper på dig du skal aldrig give op.

Mvh en pige der er 14 år

  • Pige, Pige, 14 år

Wow, jeg er så meget enig med de andre. Jeg er hvad samfundet kalder smuk høje kindben, blå øjne som alle siger ligner en is leoparts, slank, ikke for høj ikke for lav, smukke hænder og fødder, en baby hud plus at jeg også har et tykt rødt hår. Men sådan nogle mennesker er jeg ikke tiltrukket af. Langt de fleste jeg går i seng med er “tykke” både drenge og piger:). Også min nuværende kæreste.

Vi er så forskellige og det er noget af det der gør os til mennesker!

  • Zndnnd, Pige, 16 år

Hey!

Jeg tænker du kunne fortælle tætte venner/familie at du gerne vil tabe dig, så de kan motivere dig til det.
Er selv model som et side job mens jeg går på gym, og jeg skal holde mig i form og så videre, og det hjælper mig virkelig meget at snakke med mine model venner om det og træne sammen. Måske kender du en anden der også vil tabe sig/spise sundere? Træner for eksempel også sammen med min mor, og det er meget motiverende..vi har en alarm der ringer når vi skal træne så vi husker det. Og så sæt musik på!
Ved godt at du ikke skrev noget om at træne i dit brev, men det er meget effektivt til at tabe sig og man får det rigtig godt med sig selv.

Angående maden kan du starte en diet. Har selv været vegetar i 3 år nu, og har tabt mig meget af det, så selv hvis du spiste vegetarisk i 2-3 måneder tror jeg du ville kunne se et resultat. En ting jeg også gør når jeg vil nå et mål er at dokumentere “rejsen” ved at skrive ned hvordan det er gået hver dag, du kan fx skrive din vægt eller hvad du har spist. Og så finder jeg citater om motivation og printer ud og ligger steder jeg ser dem! Håber det hjælper! Og du skal gøre det for dig!

  • Hehhh, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat