Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Usikker og vægt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Heyy. Jeg er en pige på 14, og har i perioder været træt af min egen krop, hud, og især mine ører. Jeg er nu kommet over de fleste af mine usikkerheder. Men det tog tid. Jeg blev ved med at sammenligne mig selv med de andre på årgangen, og kommer nogle gange stadig til det. Det kan man ikke undgå. Men nu er det bare sådan, at vi alle er forskellige, med forskellige kroppe og udseende. Jeg ved det er det alle siger, men man er perfekt som man er. Der er jo en grund til, at der er så mange som siger det. Det er fordi det passer. Prøv at lade vær med at sammenligne dig med andre, og i stedet tænke, at der kun er en af dig :))

Jeg kan sagtens forstå, hvis du tænker, at det er lettere sagt end gjort. For det er det. Det kræver meget, ikke at sammenligne sig selv med andre. Men det er det bedste man kan prøve på.

Håber det hjalp, bare en smule 🙂

  • :), Pige, 14 år

Hejsa
Jeg har haft det samme problem som du har lige nu så her har du et par tips til hvordan du kan få det bedre
1. Hver glad for hvordan du ser ud. En stor del af ens udstråling kommer fra ens selvtillid. Jo mere sikker du er på dig selv jo bedre. Da jeg stod i din situation tænkte jeg i stedet på nogle af mine talenter/personlighedstræk frem for mit udseende – ved godt det er lettere sagt end gjort.
2. Hvis du vil tabe dig så lad vær med at gå på en specifik diæt. Du kan prøve det ja, men lad vær hvis det føles forkert. Hvad der hjalp mig var fx. at tage mindre portioner af aftensmaden og selvfølgelig spise til jeg var mæt uden at overspise og så sørgede jeg for specielt at få mange grønsager ind i min kost. Bønner, spinat, gulerod, broccoli og peberfrugt er nogle lækre grønsager der mætter en del så spis en masse af det. Og prøv at holde dig fra søde ting i hverdagene – dette betyder dog ikke at du konstant kan fylde dig med søde ting i weekenden.
3. Hvis cyklen/benene er en mulighed så lad vær med at bruge andre transport former. Så tag afsted i god tid og sørg for at cykle/gå i stedet. Hvis du går nok kan du måske endda begynde at løbetræne hvilket er en god træningsmåde, specielt med musik/ en podcast i ørene.
4. Lad vær med at sammenligne dig med andre pigers kroppe. Vi er alle bygget forskelligt og har forskellige biologiske ting der bestemmer hvordan vores krop brænder sukker/fedt. Det var en fejl jeg selv lavede – plus en ekstra ting er – lad vær med at ønske dig at være tynd. Du skal ønske dig at være stærk. Både fysisk og mentalt. Det her hvor selvtilliden kommer ind igen – hvis du er selvsikker, tror du derfor på dig selv, og derfor tror du også at du kan nå dine mål.

Lige her til sidst vil jeg også sige at 62 kg er en okay vægt til din alder, du skal dog passe på, men de kan man også sige til en der næsten vejer for lidt. Og når det kommer til det venskab – størrelse burde ikke afgøre om man burde være venner eller ej. Ellers fortjener hun dig ikke

Håber du kunne bruge min hjælp
mvh
Keglen

  • H, 16 år

Hej
Jeg har selv kæmpet med hvordan jeg har det med min krop det meste af mit liv. Det kan være utroligt hårdt at se i spejlet og slet ikke have den krop man ønsker. Sagen er den, at den kan man faktisk slet ikke opnå. Lige meget hvor meget man ændrer på sin diæt og ligemeget hvor meget motion man forsøger sig med, så får du det ikke bedre med din krop og dit sind.

Jeg har haft lange perioder af mit liv hvor jeg ikke spiste eller spiste så lidt som muligt for at tabe mig og for at ændrer på min krop. Det endede ud i at jeg fik stofskifteproblemer og leverproblemer. Jeg kunne heller ikke koncentrere mig i skolen og var irritabel det meste af tiden. Det var svært at være sammen med venner, for det havde jeg ikke energi til.

Jeg vil foreslå at du tænker over: “Hvem gør jeg det her for?/Hvem gør at jeg tænker sådan?” – oftest tænkte jeg selv at det var for at folk bedre ville kunne lide mig eller hellere ville være sammen med mig fordi jeg så godt ud. Det var slet ikke sandt og det viser sig at efter jeg har accepteret hvordan jeg ser ud, så har jeg faktisk mange gode venner og veninder der kan lide mig for så mange andre kvaliteter end mit udseende.

Det er meget normalt i teenagealderen, at føle ens krop ikke er god nok og at man ikke passer ind. Jeg synes det er vigtigt at du taler med dine forældre eller andre voksne om dine problemer med din krop, så det ikke er noget der følger efter ind i dit voksenliv.
Undgå for guds skyld diæter og andre idéer til at tabe dig hurtigt, for det gør ikke andet end at gøre dig ked af det. Det ved jeg nemlig selv.

Jeg synes det er fedt du har en veninde du ser op til, men måske hele det venskab er bygget op af en smule jalousi og mindreværd? Din veninde er venner med dig fordi hun godt kan lide dig for så mange andre værdier end dit udseende. Det må du huske på! Hvis en sådan fantastisk pige har lyst til at være sammen med dig, så må det betyde at du er mindst ligeså fantastisk. Måske ser hun også kvaliteter i dig, som hun misunder og ser op til.

Du er alt for hård ved dig selv, hvor du i stedet burde søge efter at være god og rar ved din egen krop. Det har du VIRKELIG fortjent! For det kan virkelig være hårdt at sidde fast i et billede af sig selv som ikke værende god nok og ikke have nok at byde på, når det faktisk slet ikke er sandt.

Det vigtigste er at du fortæller dig selv at du er god nok. Så skal andre mennesker nok også lægge mærke til det.

  • Ulrikke, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat