Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Underlige knopper på ryg og lidt på brystet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Heej <3

Det er så simpelt at sige det er akne. Jeg har selv dealet med de i maaaange år, og folk er så ligegalde, virkelig. Bare lad være at kradse i dem! Det er helt slemt så.

I mange tilfælde er det også din balsam der er årsagen. Så når du skal skylde din balsam væk, gør det ved skulderen kinda

  • hende med akne, Pige, 12 år

Hej pige på 12 år, jeg tror det er helt normalt. Jeg er en dreng på 13, og jeg har dem også. Jeg tænker rigtig tit på hvad det er, men nu efter jeg har læst dette brev. Så tror jeg faktisk at det er helt normalt, og at der er en slags bumser, eller et sted hvor der vil begynde at vokse hår.

Det er helt normalt!!!! (Tror jeg😅)

  • Den søde☺️, Dreng, 13 år

Hej med dig,
jeg har dealet og gør stadig med knopper eller bumser på bryst og ryg. Så jeg forstår 100% din usikkerhed. Jeg har tit overfor venner og veninder sagt det højt at jeg synes det var slemt og ikke kønt og har kun fået positiv respons med at de faktisk ikke har lagt mærke til det. Selvom jeg selv synes det er meget i øjwnfaldende. Husk igså på at du er i puberteten og din hud derfor producerer meget mere fedt specielt disse steder. Jeg har også erfaret at hvis jeg piller i det kommer der sår og dermed ar, hvilket jeg nu har mange steder men jeg husker mig selv på at det sku er helt i orden og hverken grimt eller noget. og du skal simpelthen bare have den bikini top eller stropkjole på du har lyst til for det skal dine bekymringer om andres tanker ikke stoppe dig.
håber ikke det var for rodet, men skrev bare alle mine tanker omkring dit brev ned;)
kæmpe virtuel krammer herfra

  • Dina, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat