Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ulige patter

mine bryster er simpelthen så store

jeg får tit ondt i ryggen af det

mine mine venner syntes altid at de ser så flotte ud

men jeg synes bare at de er så grimme

fordi den ene er 1,4 kilo og den anden er kun 2 kilo

de hænger ret meget og minder om min mormors

derfor arver jeg tit bh’er fra hende

det syntes jeg er ret pinligt

da de er ret damede

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hey,
Først og fremmest er det helt normalt at have ulige bryster, og der er mange der har det. Jeg kan sagtens forstå at det er træls hvis de er for store og at det kan føles ret pinligt at låne af din mormor, men det er det slet ikke! Hvorfor synes du det er pinligt? Det er jo ikke nogen der ville tænke noget dårligt om dig pga det, jeg gør ikke og der tror jeg heller ikke at der er andre der gør for hvorfor skulle de? Og til det med ryggen, måske kunne du finde nogle udstrækningsøvelser online der virker?

Held og Lykke med det hele

  • Anonym, Pige, 13 år

hey pige, ud fra din beskrivelse så lyder dine bryster rigtig dejlige. når dine venner siger at de ser flotte ud er jeg sikker på at de mener det. jeg synes du skal embrace din krop som den er, fordi den er perfekt som den er. du er smuk som du er, håber jeg du ved og indser en dag:)

  • tittitiit, Pige, 16 år

Jeg kan virkelig godt forstå dig men jeg synes også det er dobbelt. Jeg har selv store bryster og jeg synes det er megairriterende at de hopper op og ned når jeg dyrker sport. Men på den anden side får man jo også pæne kommentarer som du også har oplevet og så fylder de jo en masse på den gode måde under min sexualitet. Prøv at gå i en undertøjsbutik og få nogen understøttende bh’er og brug gode sports bh’er til sport. Det synes jeg hjælper. Og så har jeg læst et sted at det er almindeligt at pigers bryster ikke er lige store. Håber det var en hjælp for dig.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat