Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udflåd spørgsmål!!

Hej jeg er en 13-årig pige.

Min udflåd er begyndt

at blive lidt underlig synes jeg!

Den er gul med noget sort i?

Der er noget sort i det gule?

Er det normalt?

Bare et hurtigt spg ps

hvad er tegn på mens?

Håber i vil hjælpe!

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej:)
Jeg ved ikke hvorfor din udflåd er sådan, og, selvom jeg ikke tror der er noget galt, syntes jeg du skal snakke med din mor eller en anden du er tryg ved om det. Hvis der så, imod alle odds, faktisk er noget kan i få det tjekket, eller også er det ikke noget og så bliver du måske lidt mere rolig.
Det er meget forskelligt hvornår folk får deres mens og hvilke tegn de får først. Normale tegn er udflåd, krampe og i det hele taget ubehag i kroppen. Hvis du begynder at få lidt kvalme og ondt i maven er det en god ide at tage sorte trusser på om morgen, så de ikke bliver udelagt af blodet hvis det nu skulle komme. Et andet godt tip er også altid at have nogle bind i tasken, så du er klar.
Første gang ens mens kommer er den for det meste ikke særlig kraftig og blodet er tit lidt brunligt, så du skal ikke være bange for lige pludselig at bløde igennem.
Håber du kunne bruge mit svar<3

  • A, Pige, 14 år

Hej søde, har lige læst de andre svar. Du har ikke udflåd fordi du er ved at få mens. Det er noget inde i kroppen som kommer ud fordi at nu skal du til at have din mens!!! Ja! Du skal endelig til det. Så det brune er simpelthen IKKE farligt eller noget, det er blot din krop som gør sig klar til mens!

  • Hjælperen, Pige, 16 år

Hejsa.
Jeg kan selv huske der jeg begyndte og få noget udflåd at jeg blev en lille smule nervøs for om det nu var normalt. Jeg synes egentlig også at det var en lille smule pinligt og spørger min mor. Så jeg havde en lidt ældre veninde jeg spurgte, hvilket gav mig rigtig meget ro i maven. Men ellers vent og se om det ikke snart gå væk, tænker bestemt ikke det er noget der er unormalt.

De første tegn på mens kan fz være udflåd eller ondt i maven, sådan lidt følelsen af at skulle skide uden at skulle. Da jeg fik min første havde jeg meget ondt i maven, og jeg blev rigtig bange, men det skal man bestemt ikke, det skal nok gå over. Held og lykke med det hele

  • pige på 17, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat