Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvad kan man gøre for at elske sin krop

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære piger det er vigtigt at huske at alle kroppe er forskellige og at kroppene på de sociale medier sjældent er uredigeret både insta, Facebook osv. giver et helt forkert og usundt kropsbillede hvis man er tynd vil jeg ikke mene at det er unormalt at ens byster ikke er begyndt at vokse det betyder ikke at i er for tynde men da jeg på et tidspunkt tabte mig meget blev mine bryster minder fordi jeg ikke fik noget fedt jeg tror der er mange i jeres alder som er super usikker på deres krop og på hvordan andre ser dem fordi de ikke vil have andre ser en som man selv gør men sandheden er bare at det er meget sjældent at folk lægger mærke til de ting man er usikker på ved sig selv fordi de ofte selv kæmper med usikkerhed og hvis de kommentere på ens krop er det ofte på grund af usikkerhed og for at de får det bedere med deres krop kommenter de på andres krop men alle kroppe er smukke præcis som de er og hvorfor bruge så meget tid på at være ked af det over noget man ikke kan lave om man er født med den krop man har og den er smuk som den er

  • H, Pige, 19 år

Hej piger!

Det er helt normalt at man er utilfreds med sin krop,i puberteten ændres ens krop på mange måder. (jeg kender mest til kvindekroppens pubertet) man får også en større hofte, man sveder og skal oftere gå i bad end før. (mange andre ting sker også).
I jeres alder begynder kroppen for alvor at ændre sig i forhold til de andre og man skiller sig mere og mere ud fysisk.
I puberteten ændres ens krop hele tiden. Især i starten, man får bryster rimelig hurtigt og hår på kroppen sker næsten over natten (andet ord for meget hurtigt)
Det er vigtigt at man acceptere at ens krop er ved at gennemgå en kæmpe forandring, der skal ske over få år.

Jeg har prøvet mange ting af da min krop ikke udviklede sig ligeså meget som de andre i starten.
Taget løst tøj på og set mig selv i spejlet og andre ting, foran spejlet. spejlet har virkelig hjulpet mig.

til slut vil jeg lige sige hvor sejt det er at i står sammen, skriver en besked for at få hjælp, det er vigtigt man har nogle man åbent kan snakke om

Håber det hjalp<3

  • M, Pige, 14 år

Er dreng i jeres alder og går ikke op i sådan noget på nogen måde. Hvis i syntes at det er vigtigt for at imponere drenge så ville jeg sige at de fleste er meget ligeglade. Og så er det bestemt ikke et krav at skulle have bryster i jeres alder. Kender INGEN piger der har sådan i jeres alder. Og til sådan med hår og udflåd, jeg er dreng og min krop udvikler sig også meget for tiden. Men i ville vende jer til det for vi går ind i puberteten nu, og det ville fortsætte i nogle år før det stopper. Håber jeg kunne hjælpe, mvh dreng på 12.

  • :-), Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat