Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Træning

Hello!

Jeg vil gerne træne, da jeg føler, at det er godt for mig og selvfølgelig sundt.

Men jeg har jo slet ikke lyst eller hvad kan man sige?

Jeg er ikke motiveret, hvordan får jeg lysten til at træne?

(Er ikke overvægtig, men det er godt for kroppen)

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej!

Jeg har selv længe tænkt på at begynde at træne, og generelt blive sundere! Det har gode benefits for kroppen, og mange steder har vidt at det er godt. (Som du også siger)

Jeg tror ærligt talt det handler om, at bare og komme i gang. Man kan bruge så meget tid på, at tænke over at gøre det, eller tænke over man ikke gider at gøre det. Så det handler bare om at gøre det – det, jeg selv gør er ikke noget imponerende, men det er små ting, som at gå en tur eller lave et youtube workout på 15 min. For mig er oplevelsen om at træne, bare at komme i gang. Det behøver jo ikke være en times lang træning. Bare løbe en tur på 15 minutter gør mig instantly gladere.

Håber det hjalp, og spørg endelig hvis du har flere spørgsmål.

  • Anonym, Pige, 15 år

Heyy

Jeg træner selv rigtig ofte og begyndte også i fitness med min far sidste uge! Og jeg elsker det! Nogle dage er det svært at tage sig sammen, men plejer at høre god og motiverende musik imens. Når jeg træner derhjemme træner jeg alene (bruger workouts på youtube) men når jeg er i fitness gør jeg det som sagt med min far. Og det er rigtig fedt for vi kan ligesom motivere hinanden til det. Hvis du kender nogle der træner kan du jo spørge om personen en dag vil træne med dig, hvis altså du har lyst?

Ellers så handler det bare om at gøre det, men gør det de dage du føler du har tid og overskud til det. Det gør ikke noget, hvis du springer en eller flere dage over en gang imellem. Og efter man har trænet er det den bedste følelse i verden! Så prøv bare at vend det til en sjov ting som gør dig gladere.

Håber det kunne hjælpe lidt, og held og lykke fremover!
Mvh mig

  • Anonym, Pige, 13 år

Du har fuldstændig ret. Træning (fitness) er dødssygt. Kedeligt, ensformigt og intetsigende. Dyrk i stedet noget foreningsidræt, et eller andet, du føler du er god til, eller kunne blive god til. Boldspil, gymnastik, kampsport – you name it. Det har alt det som et fitnesscenter ikke har. Kammeratskab, morskab, konkurrence, fællesskab og man får nye venner.

  • Asger, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat