Brev

Tidlig pupetet!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg synes at du skal tage det helt roligt, slå koldt vand i blodet, og nyde at du ikke er kommet i puberteten endnu og kun fokusere på hvor du er i din udvikling og ikke hvor andre er. Selvom at det lige nu kan være lidt svært at gøre, synes jeg stadig at du skal gøre det.
Desuden synes jeg også at du skal fortælle dine bedste veninder eller veninde, at det gør dig lidt ked af det, når de kalder dig flad. Hvis de så ikke kan forstå det (noget som bedste veninder/venner jo burde), så synes jeg at du skal snakke med dine forældre om det.

Håber du kan følge min tankegang!
Held og lykke 🙂

  • Højere magter, Dreng, 20 år

Hej pige.
Puperteten kommer ofte, når man er 13 år, men jeg vil alligevel give dig ret i at 12 år er lidt tidligt. Men det kan jo sagtens ske, og det er der ikke noget galt med. Ligesom, der heller ikke er noget galt med, at du ikke er kommet det store skrot ind i puberteten. Derfor synes jeg faktisk, at du er heldig. Pupertet er ikke noget at lave sjov med. Slet ikke menstruation, der i de fleste tilfælde følges af menstruationssmerter. Det er slet ikke særlig rart. Jeg tror, at der er mange pige, der føler sig mere frie, før de kommer i puberteten.
At være flad kan jo forståes på mange måder. F.eks., at man er helt udkørt, eller at man ikke har flere penge. Man kan også være flqd af grin. Måske forstår drengene ikke, hvad pigerne rigtigt mener, når de siger, at du er flad, hvilket jeg tænker det som en fordel at være. Men jeg synes at du bare stille og roligt skal fortælle til pigerne, at du synes, at det er ubehageligt, når de siger, at du er flad. Set fra mig af, virker det ikke som om, at de siger det for at være onde og gøre dig ked af det. Du tror nok, at du også synes at det er en lille sjov joke, fordi du selv griner med en gang imellem. Jeg synes virkelig, at du skal sige til dem, at du ikke er særlig glad for det, de siger om dig.
Jeg håber, at de stopper og hel og lykke med puberteten. 😉
Mange kram fra #1.

  • #1, 17 år

Hej pige.
Jeg vil starte med at sige, at jeg synes det er virkelig tarveligt af dine venner at drille dig. Men jeg synes virkelig du skal sige det til dem, for som du siger så er nogle af dem dine venner, og hvis det er rigtige venner, er jeg sikker på at du godt kan betro dig til dem, og fortælle hvordan du har det med det.
Du virker som en utrolig sej og tålmodig pige, siden du bare kan grine med på det nogle gange, men tror det vil være bedst for dig at sige det.
Jeg håber virkelig for dig at de stopper.
Mange kram fra mig…

  • Ct, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat