Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

tidlig pubertet(hjælppppp)

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg havde det selv lidt sådan i en periode, Selvom mange af pigerne i min klasse også var tidligt i puberteten men jeg har altid været den første jeg var den første der fik bryster den første der fik hår der nede og også den første der fik mens, men lidt efter det fik de andre det også og du skal bare huske at alle får det det er noget af det mest naturlige i hele verden, og da jeg fortalte det til mine vindener var det som om at de stolede meget mere på mig og hver gang der er nogen der har fået mens i min klasse så har de fortalt det til mig. Så endelig tror jeg bare at du skal være lige glad med når nogle siger sådan noget

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej!
Det her svar kan du ikke bruge lige nu, men husk på at når de andre begynder gerne at ville have bryste og stopper ting i deres top for at få former, har du allerede dem! Jeg er faktisk lidt jaloux på mine veninder med former, de er så flotter! Bonus er (drengene siger ik det he timen man kan se det) at drengene synger det er flot med former, så fremstår man mere moden og sej!

Hilsen den jaloux 😉

  • Den anonyme, Pige, 12 år

Hej
Forstår godt det kan være svært for dig. Men det helt normalt. Og det helt normalt du skal ikke være ked af det eller flov. Puberteten kommer på forskellige tidspunkter. Hende der drillende skal du ikke tage dig af for det normalt. Men prøv måske og snakke med en veninde eller forælder eller en lærer for man skal altid snakke om det.

Håber det hjalp.

  • S, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat