Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

tidlig pubertet

hej!

jeg er sådan rettt langt fremme i skoene iforhold til udvikling og sådan.

Jeg gik i puberten ca da jeg var 7-8 år

og folk har altid kigget på mig fx når vi er til idræt

og syntes det er ret træls.

Jeg er 12 nu og har både mens,bryster kønsbehøring og sådan.

Jeg har sådan en kjole der sidder helt tæt til kroppen og det er min y-kjole,

promblemet er bare at jeg er ret træt af at få både gode og dårlige komentarer på min krop.

Selvfølgelig er det fedt at få komplimenter

men jeg gør det MEGA tit

og for også en gang immelem andre kommentarer er det er vildt træls!

hjælp mig pls!

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg gik også i puberteten i 10 års alderen og var den eneste i klassen med bryster men der kom hurtigt en anden der fik bryster i mon klasse så blev meget lettet og frigivet.
Da jeg var den eneste i klassen med bryster gemte jeg dem væk og fik en dårlig kropsholdning og er virkelig ked af det men du skal ikke være genert ligesom mig men tag imod alle de komplementer du får eller også bare ignorere dem

  • Galløjsovs, Pige, 13 år

Hej sødest dig . Jeg gik også i puberteten i 9 år og jeg havde hafte oplevet over det var kun enest for mig bryster med og det var i min klasse pigerne havde ikke fik jeres bryster :/, mens jeg min føles var det som lidt ked af det og meget træls .
de drengene begyndt at kigge på mig hver dag fordi de drengene synes at det var spændende for mig havde fik min bryster …

hvis du synes at det er ikke rart for dig fordi dine vennerdrenge begyndt at kigge på dig hele tiden men du skal vide at du skal snak med din klasselærer om det og det er selvfølge genert og pinlige at snak med din klasselærer , men du skal bare vide at de lærer vil så gerne hjælpe dig eller du kan vælge at ignorer på dem 🙂

. men nu jeg glædeligt mig til at se på andre pigerne har fået jeres kroppen , det tror jeg at de pigerne gik i puberteten var som 11-13 år .

  • Så sejl, Pige, 13 år

Hej
Jeg var præcis ligesom dig og kom i pubertet da jeg var omkring 7 år og som et barn kan det være utrolig svært at følge med når man bliver kastet ud i det så tidligt.
Jeg gik i flere år altid med stort tøj og jakke på indenfor fordi jeg ikke var tilpas med min krop men nu hvor jeg kigger tilbage havde jeg håbet at jeg ikke var flov over min krop. Jeg synes i bund og grund at du skal gøre hvad du føler dig tilpas men på samme tid husker på at du ikke skal klæde dig for andre skyld. Hvis det er din yndlings kjole så synes jeg at du skal gå i den lige så meget som du har lyst for det er ikke fair at du ikke skal kunne gå rundt i noget tøj på grund af din kropstype.

Håber jeg var til nogen hjælp<3

  • ❤️❤️, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat