Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Usikker

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg tror, at det ville være en god idé at snakke med en voksen om det.
Det lyder mere som dårligt selvværd end reelle problemer.

  • Anonym, Dreng, 14 år

Hey smukke jeg har din alder og jeg har det på samme måde. Jeg kan helelr ikke lide min krop for tænker hele tiden på mine venners kroppe for de er så smukke. Jeg føler mig også oppustet. Så hvis du ikke vil tabe dig men bare gerne vil se lidt tyndere ud så kig glorias video på YouTube det har hjulpet mig SÅ meget. Husk du er smuk som du er

  • Maja, Pige, 12 år

Hej du(:

Jeg ved godt hvordan følelsen af usikkerhed kan præge ens humør helt vildt, men det er super vigtigt at tænke på at du ikke er den eneste der har tanker om hvordan man ser ud. ALLE mennesker har en eller flere usikkerheder, om det så er krop, udseende osv.. Det er bare mega vigtigt at du for snakket med en, måske dine forældre? Eller bare en du føler dig tryg nok ved til at dele dine tanker. Selvom det kan være mega svært at skulle snakke om sådanne svære ting er det bare en kæmpe lettelse at få sagt dine tanker højt<3 Du har sikkert hørt det mange gange før, men tro mig det hjælper! Det er vigtigt at få snakket om hvordan man går og har det, om det så er store eller mindre problemer.

Et råd jeg selv skal lære er at de sociale medier har en stor påvirkelse på mange unge, og måske også dig? Interneret er fyldt med lede kommentarer, og videoer der kan være med til at påvirke af hvordan du ser på dig selv?

Du skriver i dit brev om mange forskellige ting ved dig selv du syntes er trælse. Og hvis du kunne se tilbage på hvordan du startede med at tænke sådanne tanker, kan det være fx at du har set en tik tok video af en “perfekt” pige. Eller måske følger du en på insta du ser op til som sikkert også bare er “helt perfekt”

Jeg håber du forstår hvad jeg mener. Hvis du kan relatere til det så prøv at være mindre på tik tok eller andre sociale medier. Eller slet det!

Jeg håber du for delt dine tanker med en, og så husk lige at ALLE har usikkerheder. Ik brug for meget tid på at tænke på hvad du ikke kan lide ved dig selv, fir det hjælper ik på noget. Tænk i stædet på hvad du kan lide ved dig selv
(selvom det er svært)

Næste gang du kigger dig i spejlet og hvis du nu tænker på øv min mavse ser lidt stor ud, så stop tanken!! Sig til dig selv
“ihh hvor ser jeg pæn ud idag!”
Jeg ved det lyder fjollet men prøv det nu bare. (; Sig det HØJT OG TYDELIGT!

Varmeste hilsner 16 årig pige<33

  • Caroline, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat