Brev

Tanker om bryster

Mine bryster er bare vokset vildt meget den sidste tid.

Det fylder en del for mig

og jeg er begyndt og tænke meget på det der med at ha bryster.

Hvordan tænker I mest om jeres bryster?

Altså som noget der skal bruges i forbindelse med jeres sexualitet?

Eller mest til at amme barn engang når man skal være mor?

Eller noget helt trejde?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa,

Jeg har, hvad jeg selv ville kalde, lidt mellemstore bryster, og jeg ser dem ikke umiddelbart bare som et ammemiddel. Jeg ved jo selvfølgelig godt, at de nok skal bruges til det, når jeg bliver ældre, men sådan tænker jeg ikke på dem lige nu.

Bryster er helt naturligt, og jeg har haft bryster i et godt stykke tid nu, så de er blevet en helt normal del af min krop fuldstændig ligesom min arm. Men jeg har uden at prale ret pæne bryster, og jeg har til gengæld ikke en særlig stor røv, så de er ligesom min yndlingsdel og “stolthed” ved min krop. Jeg kan godt lide, når jeg lægger mærke til, at den dreng, jeg har noget med, ser på dem, og jeg ved, at han tænder på dem, så jeg bruger dem også på den måde.

Jeg går ikke i sådan nedringet tøj, men jeg kan godt lide at have bluser på, hvor mine bryster bliver fremhævet, for af en eller anden grund får det mig til at føle mig magtfuld. Men selvfølgelig ikke hvis der bliver kigget, kommenteret eller rørt uønsket på dem – det skal man aldrig finde sig i!

Hilsen mig.

  • :), Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat