Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tænder på ham

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 13 år.
Det er helt normalt at blive tændt når man kysser/snaver, det tror jeg de fleste gør. Man kan også bruge det som forspil, inden man har sex fordi det tit tænder folk.

Jeg tror ikke det hedder noget bestemt, når piger bliver tændte. Men jeg tænker mange kalder det “opstemt” eller “ophidset”, som man også kalder det når drenge bliver tændte. Drenge får boner, men i virkeligheden sker det samme lidt for kvinder. Der er det bare klitorissen der svulmer op, dog kan man ikke se det på samme måde, som hos drenge.

Jeg tror på ingen måde at grunden til at du får bumser, har noget at gøre med at du bliver tændt.
I teenage-alderen får men mange bumser, fordi der er mange flere hormoner i kroppen. Så det har ikke noget at gøre med at du følte dig tændt at gøre.
Håber det gav dig nogle svar 🙂

  • C, Pige, 18 år

Det er rigtigt hvad C siger, det er helt almindeligt at blive tændt af og snave. Sådan reagerer kroppen bare. Drenge får stiv pik eller “boner”. Piger bliver våde, og jeg tror ikke det hedder noget. Jeg kalder det bare og blive liderlig. Men både stivert og vådhed er jo enlig bare kroppens måde at gøre klar til sex på. Men self behøver man ikke ha sex selv om man snaver. Tror heller ikke bumser har noget med tændthed og gøre. Det er bare hormoner og jeg får bumser hvis jeg spiser for meget chokolade eller chips 🙂

  • hjælper hvor jeg kan, Pige, 15 år

Man kan blive det man kalder våd.

  • k, Pige, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat