Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svømning

Hej
Jeg er mega nervøs for svømning i 5 klasse fordi jeg er usikner på min krop

føler mig for tynd og jeg kan enda stikke min finger en lille smule under mine ribben.

Har i nogle råd til enden at prøve at blive tykkere eller lade være med at tænke på det?

Dreng, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej!
Jeg kender udemærket den følelse du beskriver, da jeg selv er meget tynd og altid har været det. Min personlige erfaring er, at jeg ikke kan tage på i fedt, men er nødt til at træne for at blive “tykkere”. Det har hjulpet mig en del, så det vil jeg klart anbefale.
Jeg tænker dog det bedste du kan gøre er at lære at være tilfreds med din krop. Jeg ved af erfaring, at det ikke er en hverken nem eller kort proces, men du kommer med garanti til at føle dig bedre tilpas, hvis du lærer at acceptere din krop som den er <3

  • Anonym, Pige, 17 år

Der er også en i min klasse (en dreng btw) som selv er ret tynd, og selv mener ar han er for tynd. Men ærligtalt tror jeg ikke rigtig at det er noget som vi andre tænker over.
Han virker ikke selv til at have det store problem med det, og derfor tror jeg heller ikke at han har det, fordi at han har overbevist sig selv om at det er okay.

Min pointe er! Vær stolt af din krop, der er sikker mange sf de andre som mener at DU er perfekt. Og det er du helt sikkert også!😘🥳🤪😎

  • Hende der pigen, Pige, 11 år

Hej dreng på 11
Altså da jeg gik i 5 klasse kunne jeg sagtens stikke mine finger undr mine ribben, og det kan jeg stade og går altså snart i 7 klasse. Det er ikke noget du behøves at tænke over. Jeg havde også en periode hvor jeg syntes at jeg var for tynd, og skrev inde på BørneTelefonen, men nu har jeg lært at syntes om min krop, så det syntes jeg også at du skal prøve😁

  • Anonym, Pige, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat