Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sved lugt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejninge på 13 du ikke den eneste jeg lugter sku os af sved..engang da jeg var syg bagtalte HELE min klasse om at jeg lugtede af sved det var så pignligt..men lugter sku ik mer Hihi (:

  • Anonym, 16 år

Hej med dig.
Det er helt normalt, det med sveden, når man kommer i puberteten.
Du siger, det gør dig ked af, det forstår jeg. Men er det ikke også dejligt, at der var en, der gjorde dig opmærksom på det? Så ville du jo have gået rundt og lugtet af sved, uden at vide noget om det.
Det er bakterier, der får sveden til at lugte. Under armhulen opstår der flest bakterier, som får sveden til at lugte. Jeg har en teori om, at det er derfor, man bruger deodorant under armene – for at overdøve svedlugten. Måske kunne du prøve, at vaske dig dagligt under armene?
(Jeg er meget uprofessionel)
Sved lugter først, når det bliver gammelt – ikke når det lige opstår, eller hvad man kan kalde det. Så hvis du kan mærke, at du begynder at få det varmt, eller kan mærke sveden, ville at skylle dig under armene kunne fungere fint…! 😉
Håber mit svar kunne hjælpe!
MVH/JulemandensHjælper

  • JulemandensHjælper, Pige, 13 år

Alles sved lugter så det er normalt

  • uhuh, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat