Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svært ved nøgenhed

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes det er fedt du har det godt med pigerne i klassen og med dine veninder. Det er første skridt på vejen. Måske det er for overvældende med flere nøgne på en gang, det havde jeg det i hvertfald svært med. Så jeg havde en enkelt tæt veninde som jeg stolede på og som lissom var med til at hjælpe mig igemmen den der generthed. Første gang vi så hinanden topløse hylede vi op og gemte os men efterhånden kunne vi være mere og mere nøgne sammen og til sidst tænkte vi slet ikke over om vi var nøgne eller ej, så godt kendte vi hinandens kroppe. Det hjalp mig i idræt og til at kunne være nøgen med mine andre veninder også. Good luck, girl!

  • pigen S, Pige, 15 år

Jeg havde det engang ligesom dig og jeg tror de 2 eneste jeg var 100 procent trygge ved at være nøgen med var mine to storebrødre. For når man er søskende ser man jo hinanden nøgne tit. Men det der hjalp var egentlig bare at springe ud i det så forsvinder frygten med tiden 🥰

  • Emilie, Pige, 14 år

Det er virkelig godt du er opmærksom på det og arbejder med det. Du skal bare blive ved og ved og prøve. Jeg har selv været sygt genert ved at være nøgen og har virkelig arbejdet med det. For jeg vidste jo at den dag jeg fik en kæreste, ja så fanger bordet altså! Så jeg blev ved og ved og prøve. Jeg bed tænderne sammen og prøvede at vise en lille bid mere af mig selv for hver gang for veninderne. Og det lykkedes virkelig til sidst at komme af med min frygt. Lige i sidste øjeblik må man sige for kort efter fik jeg min første kæreste og der var jeg lige blevet klar til at vise mig frem så jeg kunne slappe af og gi mig hen, Det er bare SÅ vigtigt! Så du skal bare blive ved at arbejde med dig selv!

  • Krebsen, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat