Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svært ved at være nøgen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg kan sagtens forstå dig. De eneste tre jeg er trykke ved at være nøgen overfor er min bror og mine forældre. Men man skal bare huske på at de andre til idræt er ligeså nøgne som en selv. Og ikke vil en noget ondt.

  • Emma, Pige, 14 år

Jeg var mega angst for at være nøgen til idræt. For mig var det tanken om hva andre ville sige om min krop, var bange for at blive mobbet, ligesom det for mig var ret privat. Forsøgte altid at undgå at gå i bad, eller ventede til alle andre var gået. Magtede ikke de andres blikke, og tanker som jeg følte jeg kunne høre. Endte med min lærer tog en snak med mig og mine forældre, fordi det var et problem. Derefter kom der mere fokus på vores kroppe blandt pigerne, og med dog dialog, fandt jeg ud af, at der slet ikke var noget, som jeg skulle være bange for. Tænker om det måske er lidt det samme du går igennem? Hvad angår nøgenhed med en kæreste. Det en grænse du skal over. Start helt stille ud, fx med bar mave måske. Du skal være tryg, når du er det, burde det føles naturligt. Fortæl ham / hende hvordan du har det, og hvis det hjælper, kan i altid tag tøjet af under dynen. Kommunikation er vigtigt i et forhold. Så tal åbent, det kommer i længst med.

  • A, Pige, 21 år

Det handler om at være tryg. Jeg var fx tryg ved min kæreste så jeg havde ingen problemer med at være nøgen med ham så det tror jeg ikke du behøver være bange for. Det gik så desværre over mellem mig og min kæreste men det var af andre grunde. Jeg har også et par tætte veninder som jeg er tryg ved. Vi har af og til soveaftaler hvor vi jo skal være nøgne sammen og det er jeg helt tryg ved og har det godt med. Men i svømmehallen og andre steder hvor der er fremmede eller nogen man ikke kender godt er jeg bestemt ikke tryg ved at være nøgen så jeg forstår dig godt.

  • pigen P, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat