Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svært at vise sig uden tøj igen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige.
I min klasse er jeg den ENESTE der har bryster, og mine er meget over gennemsnittet.
Det gør at mange af de andre tit kigger på mig.
Måske kan det være at de er jaloux?
Måske er de bare nyskerige?
Jeg ved det ikke.

Du skal ihvertfald vide at alle udvikler sig, nogen langsomt andre hurgtigt.
Mit råd er at snakke med en lære om det som du stoler på. Hun/han kan måske sende dig ind før de andre går i bad. Kunne det være en ide?
DU STÅR IKKE SELV MED DET TRO MIG!!
Håber det bedste!

  • ❤️️❤️️❤️️, Pige, 14 år

Hej!
Jeg kan godt forstå, at det kan være svært, når man udvikler sig rigtig meget. Jeg har selv haft det meget svært ved, at skulle være nøgen foran andre. Men jeg kan love dig, at det er noget, som man bliver bedre til med tiden, og et råd, som du måske bedre kan bruge nu er, at det er noget, som alle går rundt med. Selvom det kan føles som om, at du er den eneste, der har det sådan, så er det langt fra sandheden. Alle tænker over hvordan de ser ud. Det er ikke engang sikkert, at de lægger mærke til dig eller nogen af de andre – de plejer at være meget opmærksomme på sig selv, ligesom du måske heller ikke lægger mærke til dem, fordi du ligeledes tænker over, hvordan du selv ser ud.
Knus<3

  • A, Pige, 19 år

Hvor har pige A ovenover altså ret. Jeg har selv været megagenert over fællesbadning fordi jeg ikke er udviklet og er ked af min krop. Det har virkelig været en pinsel. Men så lagde jeg helt tilfældigt mærke til at klassens smukkeste pige virkede helt vildt genert ved badning og forsøgte at dække sig. Hun er simpelthen så gudeskøn. Det smukkeste ansigt, de mest velformede bryster, den sødeste sprække og en numse man kun kan knuselske. Selv om vi ikke er veninder spurte jeg sådan “helt tilfældigt” hvordan det var at komme i fællesbad igen efter corona og hun sagde hun hadede det for hun var så genert og utilfreds med sig selv og kun opmærksom på hendes egne fejl. Så A har ret, alle kigger mest på sig selv og ikke på de andre. Det hjalp i alt fald mig til ikke at være helt så bange for fællesbad.

  • Jeg er anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat