Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Strækmærker

Hej jeg er en 13 årlig pige

som lige har fundet ud af at jeg har strækmærker på mine hofter,

de er lilla og jeg håber sådan at de går væk

for jeg er bange for at ingen vil kunne lide mig

hvis de fandt ud af det

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa,

Strækmærker er helt naturligt og ALLE har den et eller andet sted. Strækmærker går også væk med tiden, men hvis du vil fremskynde processen, kan du bruge Bio oil, som kan købes i Matas. Den brugte jeg efter badet, og mine strækmærker gik væk på 2 måneder.
Knus

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej! Jeg har også selv strækmærker, og kan føle mig rigtig utilpas. Men jeg tror at du skal huske på, det kun er noget af det, som du selv ligger mærke til. De går også mere og mere væk med tiden, men dog går de ikke helt væk. Personligt tænker jeg meget over mine strækmærker, og tænker også over hvad de andre nu tænker om at have en veninde med strækmærker. Men måske er der også mange af dem du kender, som har strækmærker? Jeg tror i hvert fald der er flere end man lige regner med som har strækmærker.
Nogle tror også at når man har strækmærker, så er det fordi man er tyk. Men NEJ! Især pigekroppen ændrer form, og hvis det sker hurtigt, kan det være en grund til strækmærker. Pigers bryster bliver meget større og det samme med hofterne og numsen. Der kan man nemt få strækmærker. MEN det kan man altså også få mange andre steder!

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej.
Strækmærker er så utroligt normale! Når man rammer puberteten vokser man jo og som en cis kønnet pige får man også ofte former. Når man vokser er det naturligt at huden danner strækmærker. Alle har dem i en hvis grad. Jeg synes virkelig ikke du skal være flov over det. I min mening er strækmærker faktisk utroligt smukke.

  • Anonym, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat