Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Strækmærker

Hejjjj Jeg er en pige på 12 år.

jeg har strækmærker og haft dem ligesiden jeg var 10.

Jeg har aldrig være tyk eller buddet.

jeg har dem må mine hofter, bryster og mine inderlår.

Jeg er bange for at vise min krop grundet mine strækmærker.

ved ik om det er normalt men ja.

Andre der har de samme problemer??

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Kære dig!

Jeg vil først og fremmest sige at strækmærker er HELT normale! Næsten ALLE får dem. Jeg er selv et godt eksempel. Jeg er en meget spinkel, tynd og slet slet slet ikke overvægtig pige! Jeg er endda ret undervægtig og selv jeg AHR strækmærker. Jeg har dem under armhulerne hen mod brystet der også OVERALT på numsen. Det betyder altså kun at din hud ikke kan følge med i den udvikling. Disse strækmærker vil gå over med tiden og blive til nogle næsten helt usynlige, men lige nu er du i vokse alderen og det er som det er. Strækmærker er en ting vi burde sætte pris på. De definere ens krop sygt meget! Jeg sørger altid for at smøre dem ind i creme og når jeg er i bad gnide en god klat sæbe på og massere området. Det gør jeg for at støtte min krop. Den vokser og er igennem en svær og meget udmattende opgave og derfor gør jeg mit bedste for at skubbe min krop godt på vej ved at forkæle den og ISÆR mine strækmærker!

Jeg elsker mine. Da de viser hvor uperfekt jeg er og hvor normalt det er for piger og drenge at have strækmærker.

Et godt tip er at elske dem i stedet for at s ende på dem. Smør din hud ind i fed-Creme for at give den det boost den ofte mangler. Det gør jeg og jeg kan mærke meget forskel!

Du er perfekt lige som du er og elsk hvordan du ser ud! For der er nemlig INGEN som dig!
Jeg elsker allerede den tanke du gør nu ved at læse mit svar!

Håber virkelig du kunne bruge det til noget!

Mvh. Anonym 15 årig pige(:

  • Anonym, Pige, 15 år

Har dem på mine inderlår og det er irretende men okay de er helt normale og de kommer på flere end bare os. Det e rmange der har dem og har det ligesom dig men du er smuk som du er alle er forskellige og hvis din krop synes den ser flot ud med strækmærker så er du filt med dem

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er okay at have strækmærker. Rigtig mennesker har dem, faktisk helt oppe mod 70% af kvinder, og 40% af mænd, så det er altså ikke noget du skal skamme dig over. Jeg har dem selv på mine bryster og røv, og jeg er stolte af dem, ligesom du også burde være

  • anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat