Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stræk mærket

Hey,

jeg har fået stræk mærker på min røv, lår og bryster😐

Jeg er over holdet ikke til den tykke side,

så det er vildt under ligt at jeg har fået det.

Min lår røger ikke end gang hinanden.

Jeg bruger kun A i BH og min røv er flad

Nu har jeg ikke lyst til at gå i bikini mere begrund af det.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Kan godt forstå du synes det træls, at have fået strækmærker. Især fordi du er tynd, men selv tynde folk kan få strækmærker.

De fleste kvinder, og nogle mænd får strækmærker på et eller andet tidspunkt. Det kan skyldes forskellige ting, nogle af tingene kan være hurtig vægt stigning eller vægt tab.

Har fundet en artikel, som forklar om strækmærker. Da det er svært at forklar det kort, samt med fag ord
https://www.matas.dk/stories-straekmaerker

Håber du læser den, og forstår bedre hvordan strækmærker kommer og hvorfor de kommer.

Er hverken tynd eller tyk, men har stadig strækmærker. Ja jeg har hadet dem så meget da jeg var nogle år yngre, og hader dem dog stadig en smule i ny og næ.
– har både på mine hofter, og på mine overarme.

Dem på mine overarme kan man nemt se, når jeg har bh, toppe eller t-shirts hvor ærmerne ikke er super lange. Men har ikke fået nogle kommentar på dem
– folk har alligevel så travlt med, at tænke på deres egen usikkerheder. At de ikke ligger mærke til sådan noget. Og hvis de gøre, så synes de oftes for eksempel strækmærker er så flotte på andre. Mens de hader deres egene strækmærker.

I starten da jeg opdagede dem på mine arme, prøvede jeg at lade være med at have virkelig korte t-shirt og toppe på. Men jo mere jeg indså, flere og flere piger og kvinder har dem. Og hvor nemt de egentlig kan dukke op, har jeg prøvet at elske dem. Samt lade være med at tænke over, hvad andre siger om dem. Men det tager tid, at prøve at hade dem mindre.

Vh
C

  • C, Pige, 17 år

Hej

Hvis man fx vokser hurtigt, kan man godt få strækmærker:)

  • sofie, Pige, 16 år

Hej!

Jeg kan godt forstå, at man oplever usikkerheder, når man opdager noget på kroppen man måske ikke lige har set før. Du skal vide, at strækmærker findes på både drenge og piger og er en del af mange unges pubertet eller voksenliv, når der sker en forandring med kroppen. Strækmærker opstår, når en kropsdel vokser hurtigere, end huden kan nå at registrere. Huden kan ikke følge med, men langt de fleste strækmærker forsvinder med tiden. Nyd din krop og rock that body in that bikini ;)))

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat