Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Store patter

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 13.
Det er på ingen måde okay at sige sådan nogle ting, hvis ikke du vil have det. Jeg synes du skal sige til dem, at du synes det er ubehageligt. Og spørge om ikke de vil lade være. Hvis det fortsætter, må du snakker med en forældre eller lærer om det.
Husk at alle kroppe er forskellige, og din er ligeså god som de andres.

  • J, Pige, 18 år

Hej forstår det 100%

Jeg er selv 14 og bruger i65 og er også den med de støste i min klasse. Og var også selv maget usikker om det da jeg gik i 6/7 klasse faktisk helt ned til 3 klasse hvor jeg fik min første bh som var en a skål men lyttede til mine venner og indså jeg skal være glad for dem for uanset hvad kan jeg ikke lave dem om lige nu der er også tit hvor drengene eller pigerne i min klasse kommenter på dem både vis jeg har en amelig bluse eller cop top på så det kan jeg ik helt undgå og de er heller ikke de mest praktiske til sport men syndes de er flotter nu hvor jeg selv ser det som et kompligmang og syndes også du skal være stolt af dine for alle er forskelige og den med de minste bryster er jo sikket også usikker og vil nok gærne have dine og jeg har også selv haft mange kærster som kun vil have mig for fomerne så de drenge der vil have mig nu prøver jeg at være sikker på ikke vil have mig af fomerne men af den jeg er så de ikke hentyder til mine bryster og en dag finder du en “ondlig” dreng håber mit svar hjalp

Husk og elsk det du har og ikke det du vil have😍

Kh …

  • Olaomvent, Pige, 14 år

Det er svært med sådan noget især fordi man ikke selv kan gøre for det, men det kan ses på flere måder. For det første, sådan er drenge deres hoved er et stort rod og de tænker tit på piger og deres former. Og hvis du føler at der er nogle der udnytter dig for dine former så sig fra og træk dig.
Hvis de siger du flexer patter er det sikkert fordi de er jaloux på dig og det kan du tage som et kompliment selvom det ikke lyder sådan.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat