Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Store bryster som 12-årig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg tror egentlig det er meget normalt. Både mig og min tvilingbror kom tidligt i puberteten og han fik hår dernede og jeg fik store bruster før de andre.

Og du skal ikke være ked af det. De er jo nok bare nysgerrige og hvem ved misundelig? Jeg er selv glad for mine bryster. Og det skal alle være ligemeget om de er store eller små.

  • Ems, Pige, 16 år

Det lyder meget normalt du er jo i puberteten og er 12. Min lillesøster har store bryster og hun er lige blevet 13 og de er ihvertfald større end hendes veninders. Og der er heller ikke noget dårligt ved store bryster, de er pæne og dem fra din klasse er nok bare nysgerrige.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Jeg kender det fra da jeg selv var de her 11-12-13 år. Børn er megaintresseret i andres kroppe og jeg var mere udviklet end de andre og det gav også en masse opmærksomhed. Jeg havde store bryster og en stor røv og pigerne skulle hele tiden kigge i idræt og kramme mig. Jeg kan også kende det der du siger om at sove sammen for jeg opdagede jeg var meget populær for de andre piger og lave soveaftale med. I dag ved jeg nok at det tit var for at kunne komme tæt på mig og røre ved mig. Det ku godt være irriterende men jeg lærte at se positiv på al den der opmærksomhed og tænkte det var fordi de var nysgerrige og måske lidt misundelige og så følte jeg mig måske sådan lidt tiltrækkende. Du spørger om det blir anderledes. Ja, det gør det. Det går lidt over når de andre får former også.

  • Hedder ikke noget idag, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat