Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sove uden?

Jeg har en rigtig god veninde og vi sover af og til sammen.

Vi sover normalt uden noget da det er blevet helt naturligt for os.

Den anden dag sad vi og snakkede med nogen andre piger

og af en eller anden grund var snakken om nattøj/ingenting.

De andre sagde at de ku virkelig ikke tænke sig og sove uden med nogen.

Mig og min veninde holdt lav profil.

Jeg er jo blevet helt flov og tænker på om det er så unormalt at veninder sover uden.

Hvad gør I?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Ved ikke hvor normalt det er men har dog hørt om en del andre piger der gør det. Jeg har selv en tæt veninde og da vi kom i puberteten begyndte vi at sove sammen uden nattøj. Jeg synes det har været en helt naturlig ting i vores seksuelle udvikling og jeg synes vi har fået et godt og naturligt forhold til vores kroppe på den måde. Så synes da bare dig og din veninde skal blive ved.

  • TB, Pige, 15 år

Tror det er meget forskelligt hvordan piger ser på det. På et tidspunkt spurte jeg en veninde jeg skulle sove hos – sådan halvt i sjov og halvt i alvor – om vi skulle sove uden. Hun sagde nej, det var da ligodt for klamt. Jeg blev faktisk ked af det for synes jo ikk min krop er klam og jo da heller ikke hendes. Men så der i slutningen af ferien hvor det var varmt havde jeg så en soveaftale med en anden veninde. Der sagde jeg så at det da næsten var for varmt og sove med noget og hun var så straks frisk og sagde at så sov vi da bare uden. Så det gjorde vi og det gik også rigtig godt og tror vi skal det igen. Så tror altså det er meget forskelligt.

  • anonym pige, Pige, 14 år

Jeg tænker at I sagtens kan fortsætte med det. Men jeg vil også sige at det er et stort spring at tage så det er vigtigt at være godt forberedt. Jeg har prøvet det men mig og min veninde startede også ud længe før med at snakke det igennem, fordele og ulemper osv. Så da vi endelig kom til det syntes jeg jeg var godt forberedt på at sove uden for første gang. Det gik også rigtig fint. Næste dag snakkede vi det godt igennem og evaluerede på hvad der havde fungeret godt og hvad måske knap så godt. Vi har også sovet uden et par gange siden. Men det jeg vil sige er mest at man skal huske at snakke det rigtig godt igennem både før og efter

  • Stenbukken, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat