Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Små bryster

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej! <3

Jeg kan godt forstå, at det er øv at rende rundt og føle sig forkert eller anderledes kropsmæssigt. Men det er meget vigtigt at huske på, at alle kroppe er forskellige og ingen er ens. En ting du kan gøre for at "booste" din selvtillid og dit eget syn på din krop er, at snakke med dine veninder om kroppen og alle de naturlige ting ved kroppen, jeres usikkerheder eller noget andet, hvor i kan dele tanker og synsvinkler. På den måde, finder du pludselig også ud af, at du ikke er alene om tanken og følelserne. Det har jeg erfaret mig med, og det har virket godt for mig. Ved at dele mine tanker og vinkler med mine veninder, har jeg pludseligt forstået, at alle har forskellige kroppe og måder at se kroppen på.

Du må ikke se ned på din krop <3 Den gør hvad den skal, virker som den skal og er smuk PÅ SIN HELT EGEN MÅDE <3

  • Anonym, Pige, 19 år

Hej pige på 15 år.

Jeg har hele mit liv været høj og meget slank af bygning. Jeg gik sent gennem puberteten og er langt fra ligeså “kvindet” at se på, som mange af de andre kvinder på min alder er. Jeg har små bryster og ikke klassisk feminine former.
Da jeg var 15 år og gik i folkeskole, var jeg også ked af min krop, og jeg ville gerne ligne alle de andre. Jeg var overbevist om, jeg skulle gøre noget ved det, når jeg blev ældre, og at jeg ikke var ligeså pæn som dem.
Det kan hjælpe at høre, at ens krop er smuk som den er, og at bare den er sund, er den perfekt, men desværre hjælper det sjældent en pige i din situation.
Jo ældre jeg blev, og da jeg kom i gymnasiet, lærte jeg mange ting i løbet af de tre år. For det første klædte alle om og gik i bad efter idræt, der hvor jeg kom fra, og jeg så, der var ret mange piger, der faktisk lignede mig selv, som glad smed håndklædet og gik i bad. Jeg hørte aldrig nogen kommentere på en piges krop, hvad enten om hendes bryster hang, ikke var der, om hun var undervægtig/overvægtig, havde akne eller lignende.
For sandheden er, at ligesom du er ked af dine bryster, er de fleste piger på din alder det samme. Og jeg lover dig, der er nogen, der ser på dig og ville ønske, de kunne bytte. Piger på din alder har ofte rigtigt travlt med pille deres kroppe og alle dens “fejl” fra hinanden.
Desuden er du ikke færdigudviklet endnu. Du ser højst sandsynligt anderledes ud om 5 år. Og om 5 år kommer der til at være mange ting i dit liv, der vægter mere end dine bryster og din krop.
De bryster du er født med, er desuden som regel dem, der passer dig bedst. Sådan har nogen bare designet kvindekroppen. Så jeg lover dig, at hvis man på magisk vis gjorde dem enten større eller mindre, ville de aldrig se ligeså pæne ud, som de gør lige nu til en 15-årig pige.
Hold ved og husk det er okay at være ked af, man ikke ser helt ud, som man gerne vil, og at det er de fleste. Men hvad end du ser i spejlet, vil os andre nok ikke helt kunne få øje på.

Venlig hilsen en 20-årig

  • Helle, Pige, 20 år

Jeg ved udmærket godt at det er almindeligt at sammenligne sig med andre. Jeg gør det selv men har efterhånden lært at det er bedre at fokusere på det man måske er godt tilfreds med end der hvor man synes man er ringere end andre. Måske man har søde tæer eller pæne øjne, et eller andet. Jeg tror også jeg har lært at det ikke er helt så vigtigt for drengene hvor store brysterne er som man måske skulle tro. Det er virkelig synd at du skal gå rundt og være ked af det og trist du ikke tør vise dig for nogen. Ens veninder er der jo netop for at man kan være nøgen med dem og tæt og kunne snakke om ens kroppe uden at føle sig skidt tilpas. Håber du får det bedre med dig selv. husk at tænke positivt!

  • Mig, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat