Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skedesvamp?

Hej jeg er bange for at jeg har skedesvamp!

Jeg har nogle hvide prikker i skeden og det kløede i starten men ikke rigtig så meget mere men det kløede også vanvittigt nogle gange udenpå der hvor kønshårene vokser og jeg er bare i tvivl nu?

Jeg tør ikke spørge min mor og jeg vil heller ikke til lægen

HVAD GØR JEG?!?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Du skal virkelig til lægen, det er helt klart skedesvamp det der 🙁

  • Lucca, Pige, 19 år

Tænker også det er skedesvamp, og det er noget af det mest normale, kvinder får det gennem hele deres liv, så søg på internettet og find en creme mod skede svamp så du ved hvad du skal lede efter også kan du eventuelt gå på dit apotek hvis du virkelig ikke vil gå til læge omkring det eller gide spørge din mor om det. Men tænker måske din mor har noget krem mod skedesvamp et sted i dit hus, så læs grundigt på cremerne og smør det grundigt i dit køn. Men hver sikker på hvad du smører dernede! Eller du kan snakke med en fortrolig veninde omkring det?

  • Pige på 16, Pige, 16 år

Hej pige på 14

Måske har du skedesvamp og måske ikke. Men søde ven, den eneste måde du kan finde ud af det er netop at sige det til din mor, som så kan tage snakken med en læge, fordi hvis det viser sig at du har skedesvamp så skal du jo have medicin for at behandle det væk.

Kan så også godt forstå, hvorfor du ikke vil sige det til din mor, fordi det kan jo godt være lidt grænseoverskridende at fortælle om, men jeg tænker ikke du skal være så bekymret igen. For det er jo bare din mor, din mor som har født dig, set dig nøgen og har været med hele vejen igennem livet.

Håber du finder ud af det, hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14 år, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat