Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skede Svamp?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hvis du spørger 100 piger på 20 år, så har de alle sammen haft skedesvamp. Det er heller ikke hvad vi forestiller os, når vi hører ordet “svamp”, det er egentligt bare en ubalance i pH-værdien som giver lidt problemer. Det er ikke pinligt at have eller have haft skedesvamp, det er bare navnet der lyder så klamt at man tror at man skal skamme sig over det.

Du skal bare sige til din mor at du skal til lægen med en lille ting. Din mor har i øvrigt også med garanti haft skedesvamp mindst en håndfuld gange i sit liv

  • b, Pige, 20 år

Jeg ville selvfølge altid anbefale at tale med en læge, selvom det er pinligt. Men man kan selvfølgelig altid købe Canesten som man kan få i håndkøb på apoteket. Det er brugt til at behandle skede svamp. Du kan altid spørge apotekeren, de er altid super søde og kan hjælpe dig med at finde det rigtige til dig (men kan dog ikke undersøge dig) Jeg har været i præcis samme situation et par gange før. Jeg ved det er svært, men næsten alle kvinder går igennem det, som du gør og jeg vil væde med at din mor også har været igennem det samme og nok gerne vil hjælpe dig. Du behøver ikke at sige til hende at du tror det er skede svamp, vis det er meget grænseoverskridende at sige den slags. Du kan måske bare sig noget i retningen af “hej mor. Jeg har altså haft lidt kløe, der ned. Kan vi måske tage til lægen?”
Man kan vist også godt spørge om at få en kvindeligt læge. Læger ser på kønsorganer (skede og penis) vær dag og de syndes ikke det er mærkeligt. De er ofte rigtig søde. Og bare rolig. Jeg havde skedesvamp da jeg var 13 og 14. Det er ikke en ny ting at unge piger får det, og det er ikke den skyld❤️

  • Pige som har været i samme situation, Pige, 15 år

Jeg har også haft det

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat