Brev

SKAL man bruge bh?

Jeg har ingen bryster endnu.

Altså hvis man kigger godt efter er der der måske nogen ganske små forhøjninger

men de er næsten ikke til og se.

Så jeg synes ikke der er nogen grund til at gå med bh

så det gør jeg ikke.

Jeg kan bedst li bare at gå i t-shirt uden noget indenunder.

Ved godt at man måske kan se når mine brystvorter blir stive

(altså hvis jeg fryser eller blir berørt eller blir seksuelt tændt eller noget).

Men der er aldrig nogen der har sagt noget.

Men nu er min mor begyndt og spørge om jeg ikke snart skal til og gå med bh.

Men har ikke lyst.

Hvad gør I?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hejjj har selv mellem bryster, og normalt går jeg bare med bh men nogengange bliver jeg træt af dem eller de sidder ubehageligt, og så plejer jeg bare have sådan nogen bralettes i der er rigtig tynde og som ikke har bøjler osv i, så kan ikke mærke dem overhovedet. Men synes ikke man skal gå med noget hvis man ikke har lyst! Synes bare du skal nyde at du kan det endnu 🙂

  • Hhh, Pige, 15 år

Hej
Hvis du ikke gider alt det med bher skal du selvfølgelig ikke. Hvis du ikke var klar til en bh men en top så køb en top, men som sagt gør hvad der passer DIG. Har personligt bryster de er ikke “runde” men jeg går bare i en top da jeg ikke gider alt det der lige nu. Giv det lidt tid! Og fuck hvad andre siger.
❤️

  • Vsbsn, Pige, 13 år

Hej jeg er selv 14 og har mellem bryster altså de er der men det er ikke noget at råbe hurra for haha:) Jeg synes overhovedet ikke at du skal få med bh hvis du ikke vil. Du kan evt. bare finde en bomuldstop fra Bilka eller en sød bralette. Det gik jeg selv med inden mine bryster voksede. Men det synes jeg egentligt heller ikke du behøves hvis det med dine brystvorter ikke irriterer dig. Jeg har selv nogle veninder hvor man også tit kan se deres brystvorter og alle er mega ligeglade. Bare gør det du er tilpas med

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat