Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg begynde at træne?

Hej, Jeg er en dreng på 12, Og jeg vejer 60 kilo.

Jeg har i lidt tid prøvet at miste noget vægt, men har lidt svært med at holde op med de søde sager.

Jeg bliver ikke peget ud som tyk i min skole,

Men kan mærke at jeg er lidt større en de andre.

Vis der var nogle som havde nogle gode råd ville jeg sætte stor pris på det.

tusind tak

Kh Dreng 12 år

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hey
Jeg spiser alt hvad jeg har lyst til og jeg tager overhovedet ikke på – jeg tager meget let på så grunden til at jeg ikke tager på er dog ikke at jeg er tyndfed. Det jeg dog gør er at ikke spise flere kalorier om dagen end jeg må, hvilket for mig er omkring 4500 kalorier. Grunden til jeg må spise så mange kalorier er fordi jeg løber 10 km hver anden dag. Nu er det jo ikke alle der gider at løbe så meget, men det er nok også de færreste der spiser det samme som mig. Så mit forslag er at løbe 3-4 gange i ugen. Bare læg roligt ud – både for ikke at overbelaste dig selv, men også for ikke at miste lysten med det samme. Man kan jo altid bygge på senere hen, for ingen motion er bedre end ingen. Ellers er de andres råd også rigtig gode såsom at cykle i skole osv. Men det er garanteret bare hvalpefedt og det er helt fint at have, så du bestemmer selv om du gider dyrke motion. Beklager min besked blev så lang

  • Anonym, Dreng, 18 år

Jeg vejer det samme, men jeg er bare højere af min alder. For selfølgelig, jo højere du bliver jo mere begynder du at veje.

Hvis du gerne vil tabe dig synes jeg at du bude gå til en skolesygeplejerske, eller din læge, men allerførst dine forældre. Så i sammen kan finde ud af hvad der er bedst for dig. Samtidig med at der må være nogen der kan sørge for at du ikke begynder at overtræne.

Held og lykke
Knus fra pigen der forsøger at hjælpe andre

  • Pigen der forsøger andre hjælpe andre, Pige, 11 år

Hej, da jeg var 12 år vejede jeg også omkring de der 60 kg. Jeg blev dog heller aldrig kaldt den “store” eller noget i den stil. Nu er jeg 16 år og vejer omkring 63 kg, jeg begyndte ikke at motionere. Det var da pubateten kom at jeg blev “slankere” eller hvad man nu siger. Så jeg ville ikke mene at det er noget de skal bekymre dig om. Men det er da en god ide at gå nogle ture en gang imellem. Nu ved jeg jo ikke om det er noget de gør i forvejen🤔 osp jeg glemte helt at skrive at jeg også har et kæmpe sukkerproblem men man skal bare se på det og tænke, ” det her er godt i 5 sekunder og så er det væk” det plejer at virke for mig, altså medmindre at der er twix, jeg elsker bare twix. Men altså hvis det er noget du synes er et seriøst problem, kunne du jo altid bede din mor om at lade være med at købe slik eller i hvert fald for meget, for hvis man overhovedet ikke spiser slik, så bliver livet surt og så falder man bare100 gange mere i.
Håber at du kunne bruge det er til noget

Hilsen en der har gennemgået det samme som dig

  • En der har prøvet det samme som dig, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat