Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Røre ved bryster?

Jeg har tænkt på

om det mon ville være okay

hvis veninder rør hinandens bryster?

Eller er det bare no go?

Hvad tænker I?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg tænker det kommer an på om man er tætte veninder, for hvis man ikke er tætte veninder så er det nok meget ubehageligt. Jeg vil mene at det er okay, hvis man har snakket om det og at man er enige om at de personer gerne må tage hinanden på brystet, men det ville være noget meget andet hvis det var en dreng/mand som bare gør det uden at tænke på hvordan den anden pige/kvinde har det med det.

Det her er et råd.
Hvis du ikke vil have at en person tager dig på brystet skal du bare snakke med den person om at du ikke vil have at den anden person rør dine bryster, og hvis det ikke virker så sig det til en af dine venner så kan i snakke om det. Så kan du tale med den person der rør/rørte dig på brystet om det, ellers skal du sige det til en voksen.

  • Anonym, Pige, 12 år

Det går fuldkommen an på om i syntes det er ok 😀

  • Sch, Dreng, 15 år

Fedt du spørger. Nu har jeg ikke rigtig fået bryster endnu. Men når jeg får tænker jeg jo at jeg lære dem godt og kende og at det så nok er naturligt at leg lære mine veninders bryster og kende. Altså ved og rører og omvendt. Hvis de altså er med på den. Så jeg vil nok sige ja.

  • pigen a, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat