Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pupertet

Hej! Jeg er en 12 årig pige

og har været lidt usikker på

om jeg ville skrive ind.

Men mit problem er

at jeg er ret usikker på mig selv

fordi at mange af mine veninder er gået i puberteten

og har bryster og alt muligt,

og de snakker tit om det

og de ser bare så mega pæne ud i stramt tøj.

Jeg er selv gået lidt i puberteten

men virkelig ikke særlig meget,

fylder dog først 13 år til efteråret

og er en af de yngste i min klasse .

Hilsen en lidt usikker pige

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hey søde! Jeg kan godt forstå du er usikker. jeg har det på helt samme måde. er 13 år og snart 14 og har selv næsten ingen bryster. selv nogle at eleverne i 5 klasse har større bryster end mig. så du kan nok godt høre at jeg ikke er nået så langt i puppeteten😅 mine venner snakker også tit om puppeteten, og jeg forstår selvfølgelig godt hvad de siger man kan ikke altid relatere så meget som andre nu kan.
jeg forstår 100% godt at du er lidt usikker, og det har jeg også selv været men vil enlig bare anbefale, at du gør hvad du har lyst til og ikke tænker på hvordan de andre i din klasse ser ud eller hvad de gør.
så hvis du vil have en stram bluse på så gør du bare det, for folk har alligevel altid så travlt med alt muligt andet så de lægger ikke mærke til om man ikke er lige så langt som dem i puppeteten eller om man ikke har lige så store bryster som dem.
jeg vil også bare anbefale at prøv nu at husk at vi er alle forskelige og alle går i puppeteten på forskellige tidspunkter og at alle har et eller andet som de er usikre over ved deres krop.

jeg håber at det hjalp og at du med tiden vil blive mindre usikker 💗🥰

  • mulle, Pige, 13 år

Øv, kender det alt for godt. De fleste af pigerne i min klasse er også gået i pupertet og de snakker sygt meget om det og flasher det helt vildt. De går i megastramme bluser eller nedringet så man kan se hvor store bryster de allerede har. Og mange er ved at ha en rigtig god røv og den flasher de i ultrastramme jeans eller leggings eller små shorts. Jeg syns også det er lidt hårdt når man nu selv ikke har former endnu. Har snakket med min mor om det og hun sir jeg bare skal gå i det tøj jeg har lyst til og ellers bare ha tålmodighed, mine former skal nok komme. Og så ellers være ligeglad med hvad de andre tænker. Men det er svært!

  • Den utålmodige, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat