Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Råd

Hej

Jeg er en pige på 10 år, som ikke har oplevet puberteten komme helt endnu.

Så jeg kunne godt tænke mig nogle råd

og noget man skal være forberedt på eller noget..

Håber i har det godt❤️

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej. Bind i tasken og ekstra bukser og Underbukser gerne sorte bukser så kan folk ikke se hvis du har blødt igennem

  • S, Pige, 12 år

Hej.
Vi er 3 børn på 14 år og vi ved hvordan det er at være i puberteten.
Du skal ikke være bange. Dine følelser kan svinge meget hen af dagen og du kan få uren hud. Men det er ikke noget man mærker fordi, at det kommer løbende.

  • Bumse barn, 14 år

Hejsa, når puberteten kommer vil en masse ting hormonelt og i følge ens krop, ændre sig. Det sker for alle, og mange bliver usikre over skille sig ud, eller ikke være pæn nok. Men vi er alle smukke husk det.
Nu ved jeg ikke om du har lært om de her ting, ellers vil du sikkert i sexuel undervisning. Men inden din menstruation kommer, får man udflåd, som er Hvidt, bare hvis du en dag undrer dig. Husk at have et bind på dig, især når du er på en helsdagstur eller sådan noget, fordi det ville være ærgerligt hvis dagen blev ødelagt på den måde. Udover det kan man godt få kramper, eller ondt andre steder i kroppen. Men der kan man jo få en panodil, det træls men man vender sig til det.

Når håret på ens krop også begynder at vokse, er der mange der barberer sig, der kan du altid spørge din mor til råds. Men igen skal du vide at det er fint hvis man ikke vil.

Fordi at du vokser og din krop arbejder meget, kan man godt være trættere end normalt, men det igen bare noget man vender sig til. Og så kan ens hud og sved godt blive lidt værre.

Det er de år hvor man udfordrer sig selv og udforsker sin krop og grænser, nogen kan mere end andre og det er okay, alt kommer til sin tid. Nogle føler sig klar til at drikke og have sex meget ungt og andre ikke. Husk du altid må sige nej hvis du ikke er klar eller ikke har lyst. Det er meget vigtigt at kunne sige fra, ligemeget hvad man har lovet eller sagt man vil, så kan man altid have lov til at fortryde.

Held og lykke, og hvis du bliver i tvivl kan du jo altid snakke med din mor, eller veninder.

-Smiley 😉

  • -Smiley, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat