Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Øve sig i at være nøgen?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Der er ikke noget at lide ved det, jeg kan heller ikke lide det, men folk vænner sig meget hurtigt til det. Jeg ved, efter du først er kommet ind, vil du ikke blive ked af det, tværtimod, måske vil du kunne lide det, alt du skal gøre nu er at nyde ferien, og forberede dig godt til gym , hvis du vil, kan du studere til svømning.

  • Pige 21, Pige, 21 år

Hej
Jeg ville måske prøve at finde ud af hvorfor, du synes det er svært at være nøgen foran andre? Er det din krop du ikke er tilfreds med eller er det tanken om at andre dømmer dig?

I så fald ville jeg starte med at gå mere nøgen rundt derhjemme og stille sig foran spejlet og komplimentere dig selv indtil du begynder at acceptere din krop som den er. Og derfra måske begynde at være nøgen med lidt flere af gangen, med folk du føler dig tryg ved, hvor du så til sidst måske godt kan tage i svømmehallen uden at skulle være bekymret 🙂
Håber det hjalp

  • Ida, Pige, 17 år

Jeg har haft det på nøjagtig samme måde. Så kom jeg helt tilfældigt til at snakke med en veninde om det der havde det helt lissådan. Så vi bestemte at “øve” lidt med hinanden hvis vi var alene hjemme. Først var vi topløse når vi bare sad og så serier eller spillede computer eller noget. Efter nogen tid helt nøgne. I starten var vi vildt generte og prøvede at dække os men efterhånden som man gik rundt og lavede helt dagligdags ting så glemte man det. Til sidst kunne vi faktisk sidde og skræve overfor hinanden med udsigt til “det hele” uden at tænke over det. Vi blev også vildt tætte af det. Det har hjulpet mig meget, både i omklædningssituationer, når jeg skal bade osv. Så jeg kan anbefale at “øve” med nogen man stoler på.

  • Amalie, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat