Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det mærkeligt?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde, det kan godt virke overvældende at folk begynder at gå op i make up og andre ting man ikke er vandt til i 6 klasse. Men det er meget normalt at de første begynder at gå med make up i 6 – 8 klasse. Hvis du ikke mener du har brug for en BH, så tænker jeg ikke der er nogen der dømmer dig for at gå med tops eller undertrøjer. Men hvis du gerne vil være en del af fælleskabet eller du bare føler dig mest komfortabel i en bh, så kan du se om der findes BH i din størelse.
Husk på at vi alle sammen kommer i pubertet på forskellige tidpunkter og det er helt okay ikke at føle sig klar endu. ❤️
Håber du finder ud af det.

  • AT, Pige, 15 år

Hej ven. Det er et godt spørgsmål du stiller der, og det skal selvfølgelig have et svar. Det er ikke unormalt at gå med bh og makeup, men det er heller ikke unormalt ikke at gå med det. Alt ting til sin tid, og hvis ikke man bryder sig om at gå med bh’ eller makeup, så skal man selvfølgelig ikke. Jeg er snart 14 og går stadig ikke med makeup, for det føler jeg ikke for, men sådan er vi alle forskellige og har forskellige meninger. Så nej, det er ikke unormalt at gå med bh og makeup som 12 årig.

  • Anonym, Pige, 13 år

Nej selvfølige er det ikke mærkeligt er også selv 12 og har makeup og bh så nej det ikke mærkeligt<3

  • Ida, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat