Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvorfor får drenge rejsning?

Det er jo sygt varmt for tiden

og i skolen sidder vi tit på bænkene ude i solen,

både piger og drenge.

Vi sidder tit oven på hinanden osv.

Alle drengene har shorts på

og man kan godt se at nogen af dem tit har rejsning.

Ved ikk så meget om det,

men kan drenge ikke selv styre det

og hvorfor sker det enligt.

Bare nysgerrig.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Kender det godt. Har også tit ligget mærket til det. Det hænger nok sammen med at pigerne ikke har så meget tøj på når det er varmt, tynde tshirts og små shorts måske og det tænder drengene på og så får de stiv. Jeg har læst at drengene ikke kan for det, det sker bare. Det er på en måde kroppens måde og reagerer på stod der. Drengene får stiv og vi bliver våde. Der stod det fordi kroppen gør sig klar til samleje. Altså det sker jo ikke for det kan man jo ikke i skolen og vi er jo ikke gamle nok men det ved kroppen jo ikke og så reagere den bare automatisk. Håber jeg har hjulpet med det jeg har læst.

  • LT, Pige, 14 år

Det er der forskellige årsager til. En rejsning er en fysiologisk respons hvori nervesystemet sender signalet. Det kan være hormoner, især i puberteten. Det er en ufrivillig form for rejsning. Det er oftest at drenge får en rejsning når de vågner, grundet hormonerne er på sin højeste om morgenen. Det er meget normalt som dreng at have en boner når de står ud af sengen. Det bliver kaldt for ‘Morning Wood’.

Det kan også ske tilfældigt imens man er ved at koncentrerer sig om sin matematik opgave.

Seksuel stimulation(mentalt/visuel) er en anden grund til rejsning. Det er oftest en frivillig form for rejsning hvor drenge konstruerer en seksuel scenarie i en dagdrøm og tænker på porno for at onanér

  • Tipz Tapez, Dreng, 21 år

Altså jeg håber da ikk pigerne blir sure på os for det er jo rigtigt at det godt kan ses hvis man har shorts på. Men vi kan altså ikk gøre for det! Hvis man sidder og kigger på en piges bare lår i skolegården så sker det bare at den rejser sig og man kan ikk gøre noget ved det. Det er bare fordi man får lyst. Ved godt det er pinligt men man må altså ikk bare dømme os for det er ikk med vilje!

  • M, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat