Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

pubetaten

hej jeg er en pige på 11 år

jeg har lige fået min menstruation men jeg vil gerne skjule det min mor har opdaget det så det er mega akavet.

Jeg er også i pubetaten er det normalt selv om at jeg er 11?

jeg er begyndt at få bryster og de er lidt store hvordan kan jeg skjule dem? og jeg har også lidt hår på kroppen.

det var mit brev jeg håber at i vil svare på det

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hey
Det er meget normalt at få mens i den alder, og der er ikke noget pinligt i det;) Jeg fik min da jeg var 13. Nogen får det som 8 årig og andre som 16 årig. Det er helt normalt. Og husk at alle piger får det så det er ikke spor mærkeligt.
Du kan måske bare spørge din mor om hun vil købe nogle bind, og så kan hun jo lidt selv regne det ud og så bliver det måske ikke akavet?
Det er også helt normalt at få lidt bryster, og det er altså ikke noget du behøver at skjule. Og hvis det er fordi der ikke er andre i din klasse der har bryster, skal du da bare tænke at det er fedt at være den første, og det er der ikke noget i vejen med.

  • S, Pige, 15 år

Som andre skriver er det helt normalt at gå i pubertet som 11-årig. Jeg gjorde det selv. Har også læst at piger går tidligere og tidligere i pubertet i dag. Fint, din mor ved det. Måske du kan bede hende om at der altid ligger bind i toiletskabet hvis ikke du selv vil købe. Jeg fik også min første bh som 11-årig. God ide selv og købe hvis du synes det er for pinligt overfor din mor. Bed hende evt. om penge til “noget tøj.” Der sker mange spændende ting når man går i pubertet. Jeg begyndte fx og røre ved mig selv der og så fik jeg “hår på makrellen” som drengene sagde. Heldigvis var der to andre piger i klassen som gik i pubertet samtidig så vi holdt lidt sammen. Jeg syntes det var fedt at være blandt de første, så føler man sig lidt voksen. Held og lykke med det hele.

  • R, Pige, 15 år

Hej pige jeg fik min mens cirka en måned inden jeg blev 11 og ja det er lidt akavet nogle gange også over for dmw i skolen.

Men du skal kære at leve med det. Det kan være din mor har nogle gode råd

Hilsen pigen på 12

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat