Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

pubertet som 9 årig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej smukke tøs. Jeg er en pige på 14 år og jeg er rigtig glad for du skriver herind så jeg kan fortælle og rådgive dig lidt. Jeg elsker at hjælpe andre og jeg er glad for også at kunne prøve på at hjælpe dig …..
du skal ikke være bange for at du ikke er normal- for det er du. Jeg fik menstruation da jeg var 10- næsten 11 og der begyndte jeg også at få meget hår på tissekonen. Jeg har mørke hår , så derfor kommer de meget hurtigere og det kan være kraftigt…. Jeg begyndte som 14 årig at klippe det af og barbere lidt efter lidt og nu barbere jeg mig altid glat for det er det som gør at jeg kan føle mig mest lækker og dejlig. Jeg har ikke rigtigt så store bryster men det går vel også lidt i arv …. På den måde ment hvor store ens mors er og måske hendes mor…. Så kan man gætte udefra hvor store ens egne bliver. Jeg kan godt forstå st du spørger men du er helt normal sødeste skat. Kan du nu have det godt og skriv ALTID igen – også til de voksne. Vi vil altid hjælpe dig skønne.
Hej hej søde pige
Kærlig hilsen Sara

  • Sara, Pige, 14 år

Puberteten rammer forskellige folk på forskellige tidspunkter. Det er helt normalt at nogen går i puberteten tidligt, og andre sent, tro mig du er ikke unormal!

Hilsen en der bare vil hjælpe

  • Anonym, Pige, 13 år

Du fantastisk som du er du ikke forkert! Det rammer folk på forskellige tidpunkter.
Du ikke forkert!

Kh mig

  • S, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat